""
""

Kritičari napali Batuma zbog Evrobasketa, on im odbrusio: Ne dozvoljavam da me zovete kukavicom i plaćenikom!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.17. | 16:15

Sve se više priča o tome da krilni košarkaš neće nastupati za Trikolore na Evrobasketu u četiri države

Još u januaru počelo je da se šuška o tome da Nikola Batum neće biti u stanju da se odazove na poziv Vensana Kolea i obuče dres francuske reprezentacije na ovogodišnjem Evrobasketu. 

Izabrane vesti

Kako se sezona približava kraju, spekulacije su sve češće, a mediji u Francuskoj tvrde da je Batum već doneo konačnu odluku. Koju će, doduše, objaviti tek kada završi sa obavezama u Šarlotu. 

Ista ne bi trebalo da se razlikuje od onoga što smo dosad imali prilike da čujemo - Batum će verovatno reći Koleu da ga ne zove u reprezentaciju, jer želi da se odmori od brojnih obaveza tokom poslednjih sezona. 

Upravo iz tog razloga brojni košarkaški kritičari u Francuskoj već su postavili iskusnog krilnog košarkaša na stub srama, što je izazvalo negativnu reakciju kod košarkaša Hornetsa. On je momentalno odgovorio na kritike.
"Nisam propustio nijedno takmičenje još od 2004. godine, gledajući još vreme kada sam nastupao za juniorsku reprezentaciju. Odluku sam doneo, ali ću istu objaviti tek kada se završi NBA sezona. Neću da dozvolim da me neko tretira kao kukavicu i plaćenika. Imam 127 utakmica u dresu Francuske. Dva puta sam igrao za reprezentaciju protivno odluci Portlanda, čak sam nastupao i kada mi je rame bilo povređeno", odbrusio je Batum.

Evrobasket je na programu od 31. avgusta do 17. septembra, a Francuska se nalazi u Grupi A koja će se igrati u Helsinkiju. Protivnici aktuelnih osvajača bronzane medalje su - Poljska, Grčka, Finska, Island i Slovenija.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Evrobasket 2017košarkaška reprezentacija FrancuskeNikola Batum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara