Artur Kuruc (FIBA)
Artur Kuruc (FIBA)

Kuruc: Kao da ni mi, ni Srbija ne igramo odbranu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 15:32

Brat dojučerašnjeg člana Partizana i reprezentativac Letonije već razmišlja o meču sa Orlovima

Košarkaška reprezentacija Letonije pobedila je Litvaniju 70:52 u pripremnom meču za predstojeći 'prozor' FIBA. Početak nije obećavao rezultatski lak posao za domaćina, jer su komšije fizički jako počele.

Izabrane vesti

"Nismo bili spremni za to. Selektor nas je na poluvremenu motivisao, bili smo spremniji za fizičku igru, a bilo je i malo lakše. Ni moj start nije bio dobar. Ključno je bilo da stavimo emocije po strani", sumirao je bek Artur Kuruc koji je pre priključenja pripremama selekciji Letonije imao pauzu od desetak dana, jer je s Baskonijom završio sezonu 7. juna

Kako je vreme odmicalo vraćao je ritam koji je na kraju "slomio" Litvance, ali istie da se boljka usporenog starta često ponavlja njegovom timu.

"Trebalo bi da radimo na tom početku utakmica, jer se neretko dešava da su prvi minuti slabi..."

Generalna proba za deul sa Srbijom (30. jun) u Rigi biće još jedan trening meč sa Litvanijom, u Šauljaju 26. juna, na kome će Letonci pokušati da stegnu odbranu, jer im četiri dana kasnije u goste dolaze Pešićevi Orlovi koji su pokazali da bez obzira u kom timu se pojave, znaju da kaze svaku grešku.

"Nadam se da protiv Srba neće biti toliko poena kao u prethodnom meču (koji je Letonija izgubila 101:100). Izgledalo je kao da nijedna reprezentacija tada nije igrala u odbrani. Kao mi, i Srbija je ofanzivan tm. Ima ju mnogo napada, sa odličnim šutom sa distance", dodao je Arturs, mlađi brat Rodiona Kuruca koji je zvanično raskinuo ugovor sa Partizanom, ali ipak neće biti u nacionalnom sastavu za mečeve sa Srbijom i u Slovačkoj jer se uputio u SAD gde bi da pokupa da se opet nametne NBA timovima.

Tako je propala šansa da dva brata zaigraju u isto vreme za Letoniju, jer ARturs nije bio u timo tokom dva prethodna 'prozora' jer je sa Baskonijom imao obaveze u Evroligi.

Sa istim skorom 3-1, obe selekcije, Letonije i Srbije su već obezbedile plasman u drugu fazu kvalifikacija za Svetski kup 2023. Trijumf u narednom međusobnom susretu doneće prvi mesto pobedniku, ali što je daleko važnije i dva boda koja će se prenose u sledeću fazu takmičenja.


tagovi

Artur KurucKošarkaška reprezentacija Letonijekošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara