Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kžiževski porazom otišao u penziju, Severna Karolina zakazala finale sa Kanzasom

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.04.22. | 06:04

Djuk poražen (77:81) u polufinalu Fajnal fora od velikog rivala

Porazom u polufinalu Fajnal fora od Severne Karoline (77:81) legendarni Majk Kžiževski stavio je tačku na trenersku biografiju i otišao u penziju. Bogata višedecenijska karijera tokom koje je sa Djukom 13 puta učestvovao na Fajnal foru okončana je bez finala, pošto je tim Hjuberta Dejvisa, debitanta na trenerskoj klupi, uspeo da stigne do pobede u neizvesnom susretu.

Treći susret večerašnjih rivala u 2022. godini osim što će ostati upamćen kao oproštajni za Kouč Keja, ujedno je i prvi velikih rivala na završnom turniru. Duel za koji se tražila karta više opravdao je očekivanja u potpunosti, a u kojoj meri je bio neizvestan na najbolji način oslikano je kroz podatak da je čak 12 puta rezultat bio nerešen uz 18 promena vođstva.

Izabrane vesti

Djuk je na poluvreme otišao sa tri poena prednosti (37:34), međutim rezultatska neizvesnost trajala je do poslednjih sekindi susreta. Rivali su u završnicu utakmice ušli potpuno izjednačeni, a kao prelomni momenti ispostavili su se dva promašena slobodna bacanja Marka Vilijamsa i trojka Kejleba Lava kojom je Severna Karolina 25 sekundi pre kraja stigla do četiri poena prednosti.

Upravo Lav koji je pogodio krucijalni šut za pobednički tim susret je završio kao najefikasniji akter susreta sa 28 poena, a glavnu podršku imao je u Dejvisu koji je brojao do 18. Sa druge strane, najefikasniji u djuku bio je Paolo Bančero sa 20 poena.

Savladavši Djuk Severna Karolina je zakazala finale sa Kanzasom koji je ranije večeras eliminisao Vilanovu (81:65). Predstojeći rivali jednom su se već susreli u finalu Fajnal fora, daleke 1957. godine kada je Karolina u košarkaškom trileru, posle tri produžetka stigla do titule (54:53).

NCAA – Fajnal for

Vilanova - Kanzas 65:81

/Gilespi 17 - Mekormak 25/

Djuk - Severna Karolina 77:81

/Bančero 20 - Lav 28/


tagovi

NCAADjuk Blu DevilsSeverna KarolinaMajk Kžiževski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara