Tajler Hiro (©AFP)
Tajler Hiro (©AFP)

Lako je Majamiju kad ima "heroja", Juta gazduje Zapadom

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.02.21. | 22:04

Nova katastrofa Vašingtona

Tajler Hiro je trojkom u odlučujućim trenucima utakmice slomio otpor Njujork Niksa u Medison Skver Gardenu i trasirao Majamiju put ka jako važnoj pobedi. Tek devetoj za aktuelnog vicešampiona (109:103).

Smenjivali su se Niksi i Hit u vođstu, domaćin je bolje otvorio meč, ali je usledila rafalna paljba gostiju sa Floride. Tri trojke, na koju je jednom odgovorio Bulok, potom i još sedam poena za preokret u Gardenu. Majami je na prvu pauzu otišao sa dva poena prednosti. Usledila je rezultatska klackalica u nastavku, Niksi dobijaju vrlo efikasan drugi kvartal (36:35), ali na odmor odlaze sa pola koša zaostatka.

Izabrane vesti

Usledila je tvrda treća četvrtina, niko nije uspevao da se odlepi, da bi Majami na poslednju pauzu otišao sa pet poena prednosti. Nije se četa Toma Tibodoa (koja će uskoro postati jača za Derika Rouza) predavala, pa je ubrzo poravnala rezultata. Igralo se koš za koš, Majami je posle čestih izlazaka na liniju za slobodna bacanja uspeo da se odlepi, a sve je bilo jasno kada je Hiro pocepao mrežicu šutem van linije za tri poena na nešto više od 33 sekunde do kraja. Stekli su gosti sedam poena viška, nije bilo vremena da Niksi to nadoknade.

Bem Adebajo je predvodio pobednički sastav sa 24 poena i 11 skokova, Džimi Batler je bio na korak od tripl-dabla (17 poena, 10 skokova i devet asistencija). Hiro je ubacio 16 poena, isti učinak imao je i Kendrik Nan, dvocifreni i Keli Olinik sa 15, kao i Dankan Robinson sa 12 poena. Nova dobra partija Džulijsa Rendla kod Niksa (26 poena, 13 skokova i sedam asistencija), večeras odličan i Bulok sa 21 poenom, ali je izostala podrška ostatka ekipe, samo je Burks bio dvocifren sa 13 poena.

Juta je slavila u Indijanapolisu i tako došla do čak 19. pobede u tekućoj sezoni (103:95). Odličan meč u dvorani Pejsersa, o čemu svedoči i činjenica da je dvocifren broj poena u samo jednom trenutku razdvajao rivale. Džezeri su tako zaseli na vrh tabele zapadne konferencije.

Prvi kvartal pripao je gostima iz Solt Lejk Sitija, ali je Indijana uspela da se vrati u nastavku i poravna rezultat do poluvremena. Tokom čitave treće deonice Juta je bila u prednosti, pa je sa sedam poena prednosti pred odlučujućih 12 minuta, četa Kvina Snajdera bila u dobroj poziciji da upiše još jedan trijumf.

Nije se Indijana predavala, Sabonis je sredinom deonice poravnao rezultat, ali serijom 11:3 Džezeri stižu do ključne prednosti, koju do kraja uspevaju da zadrže.

Ponovo je Donovan Mičel poneo najveće zasluge za trijumf Jute, skok ga je delio od tripl-dabl učinka (27 poena i 11 asistencija). Dobru podršku imao je u Bojanu Bogdanoviću (18 poena), Džordanu Klarksonu (17 poena) i Rudiju Goberu (po 16 poena i skokova). Sa druge strane 20 poena i devet skokova Sabonisa, 18 je dodao Dagi Mekdermot, dvocifreni i Malkom Brogdon (15 poena), Majls Tarner (11 poena) i Džeremi Lemb (10 poena).

Šarlot je bez većih problema u Spektrum centru savladao Vašington Vizardse, na kraju i veoma ubedljivo (119:97). Da Hornetsi nisu pustili gas u poslednjoj četvrtini, sastav iz glavnog grada bi pretrpeo još veću katastrofu.

Stršljenovi su nadomak pozicije koja vodi u plej-of sa 11 pobeda i 13 poraza, Vizardsi stoje rame uz rame sa Pistonsima na samom dnu NBA lestvice (pet pobeda i 14 poraza).

Hornetse je sa 26 poena predvodio Teri Rozir, Gordon Hejvord je dodao pola koša manje. Lamelo Bol je dodatno učvrstio svoju kandidaturu za Rukija godine (19 poena, sedam skokova), dok je Kodi Zeler dodao 16 poena. Dvocifreni sa po 11 i Majls Bridžis i Malik Monk. Nije ekipi Skota Bruksa vredelo ni što je Bredli Bil ubacio 31 poen. Jednostavno, nije imao podršku ostatka ekipe, iako je Rasel Vestbruk bio na ivici novog tripl-dabla (12 poena, 11 skokova i devet asistencija). Robin Lopez je dodao 14 poena, 10 je ubacio Raul Neto.

NBA

Nedelja

Šarlot - Vašington 119:97

/Rozir 26 - Bil 31/

Indijana - Juta 95:103

/Sabonis 20 - Mičel 27/

Njujork - Majami 103:109

/Rendl 26 - Adebajo 24/

Finiks - Boston 100:91

/Bridžis 19 - Tejtum 23/

LA Klipers - Sakramento 110:113

/Vilijams 23 - Foks 36/



tagovi

Tajler HiroMajami HitDonovan MičelJuta DžezBredli BilVašington Vizards

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara