Larkin ostaje u Efesu

Vreme čitanja: 1min | čet. 18.07.19. | 10:11

Turski klub će zadržati sjajnog Amerikanca u svojim redovima bar još jednu sezonu

Anadolu Efes je dobio možda i najveće pojačanje za predstojeću sezonu, a da istovremeno nikoga nije ni doveo. Naime, jedan od najboljih košarkaša ovog kluba u prethodnoj sezoni, Šejn Larkin, obavestio je čelnike da je spreman da sa timom potpiše novi ugvor na jednu godinu, uz mogućnost da je produži na još jednu, navodi Eurohoops.

Ugovor sadrži i određene klauzule vezane za odlazak ovog košarkaša u NBA ligu. Naime, Larkin može da odustane od produžetka ugovora narednog leta ukoliko dobije dobru ponudu od nekog kluba „preko bare“. Navodi se da će samim tim, Amerikanac postati jedan od najbolje plaćenih košarkaša na Starom Kontinentu.

Izabrane vesti

Efes i Larkin su se još nekoliko dana nakon završetka Fajnal fora, na kojem je Amerikanac oborio brojne rekorde, u načelu dogovorili oko produžetka saradnje. Ovaj košarkaš je dobio nekoliko veoma interesantnih ponuda iz NBA lige tokom leta, ali nijedna od njih mu nije nudila ulogu koju je želeo. Zbog toga se ipak odlučio da i naredne sezone nastupa na evropskom kontinentu.

Kao što je poznato, Šejn Larkin je zajedno sa našim Vasom Micićem povukao Anadolu Efes ka plasmanu u prvo finale Evrolige u klupskoj istoriji. Nakon toga, ekipa Ergina Atamana je uspela da dođe i do prve titule nacionalnog šampiona još od 2009. godine, a Larkin je proglašen za MVP-ja finalne serije.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara