Pablo Laso (Reuters)
Pablo Laso (Reuters)

Laso neće zameniti Atamana, ali mogao bi Trinkijerija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 18:54

Efes i španski stručnjak nisu pronašli zajednički jezik...

Spreman je Pablo Laso za povratak u evroligašku akciju, ali kako stvari stoje neće se seliti u Tursku, već u Nemačku. Tokom dana, većina evropskih medija, među kojima prvi beIN SPORTS, prenela je informaciju da su pregovori Efesa (fokus prebacio na Ćavija Paskvala) i španskog stručnjaka propali. Dakle, umesto Ergina Atamana u Istanbulu, Laso bi trebalo da zameni Andreu Trinkijerija u Minhenu.

Italijan je trener Bajerna od 2020. godine i odlaska iz Partizana, ali kako je rastanak sa Bavarcima na kraju sezone izvestan, gotovo izvesno ustupiće mesto 55-godišnjem Špancu. Trinkijeri je razočarao rezultatima u Evroligi koju je okončao sa slabim skorom 11-23, odnosno sa sedam uzastopnih poraza. Bajern je željan bitnije uloge u elitnom evropskom društvu, a košarkaška sekcija se uz finansijsku pomoć fudbalskog giganta okrenula čoveku koji je u dva navrata pokoravao Evropu sa Real Madridom - 2015. i 2018. godine.

Izabrane vesti

Lasa je u junu prošle sezone sa klupe Kraljevskog kluba udaljio srčani infarkt, a klub je odlučio da budućnost gradi sa Čus Mateom i nakon što se oporavio čovek koji je prethodno proveo 11. godina na kormilu Blankosa.

"Moje stanje je dobro. Kardiolog mi je rekao da je trebalo da bodim tim u finalu ACB lige prošle godine i da nisam morao da menjam život. Nije mi bilo loše dok sam provodio vreme kod kuće, niti sam izgubio vezu sa košarkom", rekao je Laso nedavno za Marku.

Za 11 godina ka klupi Reala Laso je podigao 21 pehar. Po šest puta je osvajao ligu, Kup i Superkup, uz pomenute dve titule u Evroligi, odnosno trofej FIBA Interkontinentalni Kup.



tagovi

Pablo LasoAnadolu EfesefesBajern MinhenKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara