Majkl Džordan i Lebron Džejms (©AFP)
Majkl Džordan i Lebron Džejms (©AFP)

Lebron: Biću vlasnik NBA tima kao Džordan, pre ili kasnije

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 14:18

NBA zvezda nije krila poslovne ambicije

Lebron Džejms je od 2011. godine manjinski suvlasnik Fudbalskog kluba Liverpul, a od pre nekoliko dana i bejzbol franšize Boston Red Soks. Ipak, jedan od najboljih košarkaša u istoriji ne misli da se tu zaustavi kada su u pitanju ulaganja u velike sportske kolektive. Krajnji cilj mu je da bude gazda neke od NBA franšiza. Naravno tek pošto završi sa igračkom karijerom, jer prema NBA pravilima aktivni igrač ne sme da bude (su)vlasnik nijednog tima, zbog čega je svojevremeno Majkl Džordan, kada je odlučio da treći put obuje patike, morao da proda akcije u Vašingtonu. Tek kasnije je kupio Šarlot.

Izabrane vesti

"Oduvek sam govorio da mi je cilj da posedujem NBA tim. Imam toliko toga da pružim košarci. Znam šta je potrebno za pobedu na tom nivou. Prepoznajem talenat, ali i znam kako ta vodim taj biznis. Moj cilj je da budem vlasnik NBA franšize i to će se desiti pre ili kasnije", rekao je Lebron pošto je saopšteno da je postao partner kompanije FSG, ne krijuću da želi da prati korake svog idola Majkla Džordana, ne samo na parketu, već i u poslovnim kancelarijama.

Nije prećutao ni razlog zbog koga odlučio se pridruži FSG koja je vlasnik Red Soksa.

"Pre svega, sjajno je biti u tako sjajnoj kompaniji kao što je FSG. Neverovatno je što sam partner sa njima. Što se tiče Red Soksa, očigledno istorijske franšize. Poznata je istorija Svetske serije koju su Red Soksi vratili u Boston, igrače koji su igrali za taj tim i nasleđe koje imaju u tom regionu", dodao je Lebron.


tagovi

Lebron DžejmsNBA ligaMajkl Džordan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara