Lebron Džejms (AFP)
Lebron Džejms (AFP)

Lebron nezadrživ i u 40. godini: Sasuo 15 kada se lomilo, trojka Rivsa oborila žilave Sanse (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 06:58

Lejkersi idu na Nju Orleans Pelikanse u polufinalu NBA kupa

Triler u Los Anđelesu bio je neophodan da saznamo da li će Lejkersi biti poslednji polufinalista NBA kupa. Prethodno je Milvoki zakazao duel sa Indijanom, a Jezeraši su odlazak u Las Vegas i okršaj sa Nju Orleans Pelikansima izborili u pakleno neizvesnoj završnici sa Finiksom kojem je presudila trojka Ostina Rivsa - 106:103.

Odapeo je bek Lejkersa hladnokrvno strelu van linije 7,24 iako su domaćini mogli da igraju ceo napad i da ostave Sansima svega pet sekundi vremena za poslednji šut. Ipak, Rivs je preuzeo odgovornost pri rezultatu 102:101 i odveo svoj tim na velika četiri poena prednosti 15 sekundi pre kraja. Usledila je brza realizacija Kevina Durenta, a Rivs umalo da postane tragičar od heroja pošto su ga rivali po prijemu lopte iz auta opkolili i naterali ga na grešku. Ipak, trener Darvin Hem je spasao svog pulena tajm-autom... Istina, poprilično diskutabilnim budući da u trenutku kada ga je tražio, Rivs nije imao kontrolu nad loptom.

Izabrane vesti

Žalila se i klupa Finiksa na spornu situaciju, ali bez rezultata. Sansi su nakon toga napravili faul nad Dejvisom, Obrva je pogodio jedno od dva bacanja, a Durent uzeo šut za produžetak. Pozicija, daleko od idealne, udaljenost od koša možda i celih devet metara, ali razočaravajući epilog - jedan od najboljih šutera u istoriji NBA lige nije ni dobacio do obruča i Lejkersi su počeli da slave nastavak borbe za trofej.

Jeste Rivs pogodio trojku koja je napravila prevagu, ali Lebron Džejms je vukao svoje Lejkerse kroz čitav meč, naročito u poslednjoj deonici tokom koje je ubacio 15 od ukupno 31 poena. Sa kakvom je lakoćom Kralj u 40. godini života zatrpavao koš tima iz Arizone. Uz strašan poenterski učinak, Džejms je meč završio sa 11 asistencija, osam skokova i čak pet ukradenih lopti.

Jedan od razloga poraza Sansa treba tražiti i u ogromnoj dekoncentraciji oličenoj u broju izgubljenih lopti. Na 25 timskih asistencija, Finiks je poklonio čak 22 poseda rivalu, od čega su Devin Buker (7) i Durent (5) imali čak 12, više od čitavog tima Lejkersa (10). I podatak koji zvuči neverovatno, Lejkersi su meč dobili sa svega 37,3 posto šuta iz igre, ali su šutnuli gotovo 30 puta više od rivala 102 naspram 75 pokušaja u režiji Finiksa.

Lejkersi su kontrolisali igru i rezultat u prvom poluvremenu, na kraju uvodne deonice vodili 33:23, na velikom odmoru imali 12 poena prednosti, ali je Finiks počeo da se budi u nastavku. Proradio je šut Sansima najviše zahvaljujući Kevinu Durentu koji je meč završio sa 31 poenom, a sve četiri trojke pogodio baš u drugom poluvremenu, po dve u obe četvrtine.

U odlučujuećem kvartalu uglavnom je to bio meč na jedan posed, a ogromne zasluge za trijumf idu na adresu Kema Rediša, čoveka koji je natera Devina Bukera na veliki brojk grešaka i koji je jednog od najubojitijih poentera lige limitirao na svega šest pogodaka iz 16 pokušaja iz igre.



tagovi

Los Anđeles LejkersFiniks SansLebron DžejmsKevin DurantDevin Buker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara