Lebron Džejms i Broni Džejms (© AFP)
Lebron Džejms i Broni Džejms (© AFP)

Lebron spreman da odustane od 50.000.000 dolara da bi zaigrao sa sinom

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.05.24. | 09:31

Čeka nas vruće NBA leto sa Lebronom u centru pažnje

Već punih šest godina je Lebron Džejms u Los Anđeles Lejkersima. Osvojio je jednu titulu, a sve su glasnije priča da bi Lebron mogao da promeni tim, ili izbori novi ugovor... naravno sve zbog sina. Da se čitava priča rasplamsa pobrinuo se i agent porodice Džejms, poznati Rič Pol koji je u emisiji, navodno slučajno, rekao da je Lebron sada slobodan agent iako ima opciju i to veoma unosnu da ostane u Lejkersima, ali sada sve staje zbog sina. Ono što je definitivno, čitava liga sa nestrpljenjem čeka gde će Broni Džejms završiti na NBA draftu jer bi to vrlo lako moglo da znači da će isti taj tim dovesti i oca koji već godinama govori da mu je velika želja da zaigra sa sinom i tako završi karijeru.

Bio bi to istorijski momenat da na NBA parketu u istrom dresu vidimo oca i sica, ali jasno je da će za tako nešto biti potrebno da Lebron povuče ozbiljne veze jer iako je njegov sin evidentno talentova, poseduje NBA telo, čini se da nije baš top klasa kada je kvalitet u pitanju. Neki čak ističu da se ne bi ni razmatrao kao NBA potencijal da nije njegovog oca, ipak... Realnost je drugačija. Broni Džejms jeste sin jednog od najboljih svih vremena i ko ga bude draftovao mogao bi da napravi spektakularan marketinški potez.

Izabrane vesti

Samo je pitanje ko će ga uzeti....

Iza scena se priča da Lebron Džejms vrši ozbiljan pritisak na Lejkerse da draftuju Lebrona juniora i tako ostvare Džejmsov san u finišu karijere.

Ostaje da se vidi šta će se desiti ako Lejkersi ne uzmu Lebronovog sina na draftu... Onda nas čeka prava zavrzlama. Lebron bi navodno pre hteo da postane slobodan agent i ostavi na stolu čak 51 milion dolara koliko bi dobao od Lejkersa za sezonu 2024/25 samo da bi imao opciju da ode gde i njegov sin.

Ovog plana su svesni svi u ligi, ali pomenuti menadžer Rič Pol je istakao ne planira da potpisuje "dvosmerne ugovore" koji bi mladog Bronija u nekom momentu preselio u razvonju ligu.

Iako Broni ni blizu nije najbolji igrač ovog drafta koji bi vrlo lako mogao da obeleži naš Nikola Topić, i dalje se ubedljivo najviše priča o mladom Džejmsu za koga niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koji će pik biti na draftu koji se održava 26. i 27 juna u Njujorku.

Neki ga svrstavaju između 20. i 40. pitak. Neki od 30. do 50. mesta, čak se pojavila priča da ga niko neće draftovati i da će u NBA ligu ući kao slobdan agent koji nije draftovan, a da stvar bude još luđa... neki smatraju da će biti prvi pik i da će ga uzeti Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića samo da bi privukla Lebrona.

Ipak, najviše pažnje treba obratiti na 17. pik... tada biraju baš Los Anđeles Lejkersi.

Kako god bude bilo, čeka nas ludo NBA leto.


tagovi

Lebron DžejmsNBA ligaLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara