Lebron Džejms (AFP)
Lebron Džejms (AFP)

Lebronu pola milijarde, Gasolu večnost... A titula navijačima?

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.08.22. | 10:22

Lejkersi uveliko gledaju da se pojačaju ovog leta

Rob Pelinka, generalni menadžer Lejkersa, izuzetno je aktivan ovih dana, jer tim iz Los Anđelesa koji se pre dve sezone izjednačio da Bostom po broju šampionskih prstenova, želi da se što pre vrati na NBA tron. Njihova gazdarica Džini Bas ne žali pare, pa je Pelinka, kako bi sačuvao mir u kući, iskoristio mogućnost da najvećoj zvezdi najjače lige na svetu, Lebronu Džejmsu, ponudi produžetak saradnuje na još dve sezone za najmanje 97.100.000 dolara ( zavisonsti od seleri kepa), počevši od sledeće leta, pa će se tako Kralj ustoličiti kao prvi igrač koji je samo od košarke zaradio pola milijarde dolara (bruto). Bez bonusa.

Potom je tim objavio da će dres Pau Gasola, jednog od najzaslužnijih za titule iz 2009. i 2010, naravno uz neprikosnovenog Kobija Brajanta, "penzionisati" 7. marta sledeće godine. Španac će tada zakoračiti u večnost Lejkersa kao 11. igrač kome je ukazana ta čast, odnosno tek sedmi Evropljanin u NBA, posle Dražena Petrovića (Nju Džersi / Bruklin), Peđe Stojakovića (Sakramento), Vlada Divca (Sakramento), Tonija Parkera (San Antonio), Zidrunasa Ilgauskasa (Klivlend) i Dirka Novickog (Dalas).

Izabrane vesti

Ali, više od te ceremonije, navijače Lejkersa zanima ona druga, na kraju sezone, kada se nadaju da će Lebron, Dejvis i društvo, provozati autobus ulicama LA sa šampionskim peharom.

Za to su, ne smatraju samo fanovi, već i uprava, potrebna adekvatna pojačanja. Samim tim i ulaganja, pa i po cenu da se plati ne mala svota novca za porez na luksus jer je budžet odavno probijen.

Prva meta Pelinke i saradnika bio je Kajri Irving. Lejkersi su navodno nudili "kule i gradove" Bruklinu, ne bi li sjajnog plejmejkera ponovo spojili sa Lebronom. Spremni su da za njega Netsima pošalju Rasela Vestbruka koji se nije snašao u debitantskoj sezoni u Los Anđelesu, te da im prepuste izbore u prvim rundama drafta 2027. i 2029, verovatno i ček na neki milion (dolara) pride.

Ali, Netsi su ih glatko odbili.

Prihvatila bi to bez pogovora Indijana, za Badija Hilda i Majlsa Tarnera, za koje se Lejkersi takođe interesuju. Problem je što Pelinka nije spreman da njima ponudi iste uslove kao Netsima. Odnosno dao bi im Vestbruka, verovatno i koji milion, ali nikako i pravo izbora u prvim rundama pomenutih draftova.

Kako god, navijači su nestrpljivi, jer ne žele opet da gledaju šampionske slike iz drugih gradova, a posebno ne da drugu sezonu zaredom nemaju za koga da navijaju u plej-ofu...


tagovi

Lebron DžejmsLos Anđeles LejkersPau GasolRasel Vestbruk

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara