Foto: ABA
Foto: ABA

Ledej se vratio i odmah doneo pobedu - Partizan Mozzart Bet pokorio Moraču

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 21:23

Zek Ledej ubacio 22 poena i uz Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija obezbedio veoma bitan trijumf u ABA ligi kojim je obezbeđena druga pozicija pred plej-of

Ako se neko pitao koliko je Zek Ledej bitan za Partizan Mozzart Bet, dovoljno je samo da je pogledao večerašnji meč protiv Budućnosti. U duelu koji određuje dalje tok sezone, Zek Ledej je posle višenedeljne pauze zbog smrtnog slučaja u prodici prelomio susret u korist aktuelnog šampiona. Amerikanac je prvi put zaigrao posle duže pauze i odmah doneo pobedu pogađajući kada je bilo najbitnije. Ubacio je pet ključnih poena u Morači i obezbedio drugo mesto crno-belima za konačnih 89:83 protiv Budućnosti.

Ledej je poslednju utakmicu za Partizan odigrao još 14. marta protiv Barselone. Odmah posle te utakmice, dikretno iz Španije se zaputio u Teksas kako bi bio uz oca koji je nažalost preminuo. Propustio je narednih pet mečeva crno-belih. Očekivalo se da će zaigrati protiv Olimpijakosa u Beogradu, ali zbog problema sa letovima nije stigao na vreme. Zato je u Podgorici bio spreman i pokazao koliko će biti bitan u ključnim mečevima ove sezone.

Izabrane vesti

Večeras je pogodio pet najbitnijih poena kada je izgledalo da će još jedna neizvesna završnica da se loše završi po crno-bele. Naročito kada je Mukundu neverovatno zakucao preko Ledeja.

Partizanov Amerikanac je ostao miran, pogodio posle toga trojku koja je na kraju i slomila otpor Podgoričana.

Ledej je okončao susret sa 22 poena i šest skokova za čak 32 minuta na parketu. Ipak, najkorisniji na ovom meču bio je Kevin Panter. Odigrao je jednu od najboljih partija u poslednje vreme. Ubacio je 19 poena, a bio je izvanredan i kao plejmejker. Imao je devet asistencija, dodao je i tri skoka, a izgubio je samo jednu loptu, ali ona je mogla da bude kobna. Ipak, ovoga puta Partizan je odigrao neuporedivo smirenije u neizvesnom finišu.

Ono što takođe raduje navijače Partizana je izdanje Džejmsa Nanelija koji je imao 15 poena. Pogodio je sve tri trojke. Dvocifren je bio još Frenk Kaminski sa 11 poena. Ipak, evidentno je bilo da su pomenuti igrači bili žestoko opterećeni minutažom i ovoga puta je falila nešto bolja pomoć sa klupe.

Najbitnije posle ove utakmice je činjenica da je Partizan obezbedio drugo mesto na tabeli što znači da će imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu i polufinalu plej-ofa ABA lige. U finalu, ako dođe Crvena zvezda, onda večiti rival ima prednost domaćeg terena.

Takođe, ovaj trijumf je bio izuzetno bitan i zbog samopouzdanja zbog onoga što sledi u Evroligi. Naime, Partizan se sada sprema za put u Nemačku gde igra protiv Albe. Pobeda mora da se upiše kako bi klub iz Humske opstao u borbi za Top 10, ali i ostali rezultati moraju da se poklope.

Budućnost – Partizan Mozzart Bet 83:89 (21:23, 23:21, 19:26, 20:19)

Dvorana: Morača. 

Sudije: Matej Boltauzer, Tomislav Hordov, Milan Nedović. 

Gledalaca: 5.100.

Budućnost: Megi 10, Frimen 10, Slavković 6, Makundu 4, Ferel 5, Džouns 4, Jagodić-Kuridža, Tanasković 8, Rajt 7, Popović 2, Pol 6, Kamenjaš 14.

Partizan: Ledej, 22 Avramović 4, Koprivica 4, Panter 19, Smailagić, Naneli 15, Trifunović, Anđušić, Doužer 10, Ponitka 2, Kaminski 11, Kaboklo 2. 



ABA LIGA – 25. kolo

Četvrtak:

Zadar – FMP Železnik 72:75

/Božić 26 – Kuzmić 18/

Subota:

Krka – Cedevita Olimpija 92:78

/Stergar 17 – Kobs 16/

Mornar – Borac Mozzart

Cibona - Igokea

Nedelja:

Mega - Split 92:78

/Đurišić 31 - Fundemberk 25 /

Budućnost - Partizan Mozzart Bet 83_89

/Mekgi 17 - Ledej 22/

Ponedeljak:

18.00: Crvena zvezda – Studentski Centar




tagovi

KK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara