Zek Ledej (© Star sport)
Zek Ledej (© Star sport)

Ledej za Mozzart Sport: Šampionski tim? Još ne, ali...

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 09:00

"Nismo osvojili ništa za sada, ali mislim da je tim pokazao da napreduje iz utakmice u utakmicu. Imamo cilj da budemo šampionski tim"

Nanizala je četa Željka Obradovića četiri pobede na oba fronta, sve je izgledalo da crno-beli pronalaze formu koja je potrebna za borbu za titule, ali onda hladan tuš u finišu protiv Cedevite Olimpije u Ljubljani. Imao je Partizan 38 minuta prednost koja je na prvi pogled bila sasvim dovoljna za trijumf. Međutim, crno-beli su izgrešili sve što su mogli u poslednja dva minuta i dopustili domaćinu da dođe do trijumfa u 24. kolu ABA lige. Jasno je bilo iz finiša meča da crno-belima predstoji još mnogo rada, svesni su toga igrači, tako kaže i Zek Ledej, udarna igla kluba iz Humske.

Stameni Amerikanac je ove sezone primarna opcija u reketu crno-belih. U prepunom Tivoliju Ledej je ubacio 13 poena, većinu u drugom poluvremenu kada je preuzeo odgovornost, ali to nije bilo dovoljno za trijumf.

Izabrane vesti

Imali smo utakmicu u svojim rukama, praktično smo pobedili. Moramo u nastavku sezone da znamo kako da završimo utakmicu na pravi način, zato imamo i trenere da nam pomognu na tom putu učenja. Kao tim smo grešili, moramo da ispravimo sve greške kako se ne bi ponavljale u budućnosti u mečevima koji slede, a vrlo su bitni za sve ono što želimo da postignemo“ počinje razgovor Ledej za Mozzart Sport.

Zbog situacije u Ukrajini, meč Evrokupa protiv Lokomotive ove nedelje se neće igrati. Ostavilo je to prostor da ekipa više vremena provede na treningu i našteluje formu za predstojeće izazove. Prvi sledeći je Mornar u ABA ligi.

Kao mlad tim dosta zavisimo od treninga. Kada god imamo priliku da duži period treniramo i pripremamo određene situacije neuporedivo smo bolji“.

Ističe Amerikanac da je baš žestok trening pod dirigentskom palicom Željka Obradovića uticao da se ekipa u potpunosti transformiše u odnosu na start sezone.

Ove sezona je bila dosta specifična za naš tim koji je vrlo mlad. Koristili smo mečeve da učimo i mislim da je veliki broj igrača bukvalno napredovao iz meča u meč, a sve zbog treninga i načina rada trenera. Velika je razlika sada u odnosu na početak sezone, potpuno smo drugačija ekipa. Sada je vreme da pokažemo sve što smo naučili kako bismo pobeđivali kada je najbitnije“.

Sada je zadatak crno-belih da izvuku pouke sa prethodnog meča koji ih je najverovatnije koštao borbe za prvo mesto na tabeli ABA lige gde sada Zvezda previše beži.

Bili smo u dobroj seriji rezultata pred meč u Ljubljani, a i tamo smo odigrali dobro u većem delu meča. Samo je potrebno izvući pouke i nastaviti sa radom, svestan sam da je poraz bolan i da smo morali da pobedimo, ali to je košarka, mogao bi i poraz da bude ključan u našem nastojanju da budemo još bolji tim“.

Partizan u Evrokupu je imao priliku da dođe do prvog mesta, ali Huventud nije kiksnuo kada je to bilo potrebno. Uprkos tome, Ledej ne obraća previše pažnju na druge rezultate ili koje takmičenje se igra, bitna je šira slika...

Potpuno je nebitno koje takmičenje igramo, lično ne obraćam pažnju da li je to ABA liga ili Evrokup. Sve mi je podjednako bitno i svaki meč mora da bude podjednako važan. Svestan sam da dolaze ključne utakmice, ali priprema je takva da ostajemo koncentrisani bez obzira na protivnika i takmičenje. Kada smo se okupili zadali smo sebi cilj, a to je biti šampionski tim koji osvaja titule. Zahvalan sam što sam deo ovakvog tima".

Hemija u timu je tu, samo ostaje da se vidi da li Partizan može da bude taj šampionski tim koji Ledej želi da vidi?

Nismo još uvek šampionski tim jer ništa nismo osvojili, ali mislim da možemo da budemo tim koji će osvajati trofeje. Glavno je da slušamo trenera i sve njegove savete".

Otkrio je za kraj Amerikanac koji je prošle sezone nosio dres Olimpije iz Milana koji su to zahtevi na kojima sada insistira Obradović.

Fokus, to je glavno. Da se fokusiramo na stvari koje možemo da kontrolišemo na terenu“, podvukao je Ledej.



tagovi

Zek LedejKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara