Slavlje Djuka (© AFP)
Slavlje Djuka (© AFP)

Legendarni Kžiževski po 13. put na Fajnal-foru

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.03.22. | 06:01

Slavni Djuk ide na završni turnir koledž košarke prvi put još od 2015. godine

Fantastična priča Djuka i trenera Majka Kžiževskog se nastavlja. Plavi đavoli idu na Fajnal-for prvi put od 2015. godine nakon što je u subotu pobedili Arkanzasa u elit ejt delu NCAA turnira. Konačan rezultat bio je 78:69. Podsetimo da je ovo Kžiževskom poslednja sezona u neverovatnoj trenerskoj karijeri.

Predvođeni fenomenalni Paolom Bančerom i Ej Džejom Grifinom, Djuk je došao do trijumfa i tako sebi obezbedio kartu za Nju Orleans gde se ove godine održava završni turnir.

Izabrane vesti

Ipak, posle utakmice svi najviše pričaju o legendarnom treneru Kžiževskom koji je upisao 101. pobedu na NCAA turniru i plasirao se na 13. završni turnir čime je zvanično pretekao legendarnog trenera UCLA Džona Vudena za najviše nastupa na Fajnal-foru u istoriji muške koledž košarke (12).

Ipak, pravi spektakl tek sledi. Djuk naredne subote igra u već pomenutiom gradu, a potencijalni rival je onaj najveći mogući - Severna Karolina. Naravno, slavni koledž tim prvo treba da pobedi najveće iznenađenje ove sezone, ekipu Seint Piter koja je izbacila Perdju.


Malo šta je u Sjedinjenim Američkim Državama uzbudljivo kao koledž košarka na NCAA turniru.



tagovi

NCAAMajk KžiževskiDjuk Blu Devils

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara