Dejan Milojević (©Starsport)
Dejan Milojević (©Starsport)

Legende nikad ne umiru: Trofej Dejan Milojević za najboljeg igrača ABA lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 14:11

Uprava takmičenja donela jednoglasnu odluku

Prošlo je kroz region i većih igrača, ali niko nije toliko dugo dominirao regionalnom košarkom u 21. veku. I zato će se, sasvim opravdano, priznanje za najboljeg igrača ABA lige ubuduće zvati – Dejan Milojević.

I nije to samo kurtoazna odluka menadžmenta regionalnog takmičenja izazvana preranom smrti proslavljenog košarkaša i trenera. Milojević je ovu čast zaista zaslužio za života pošto je tri puta uzastopce proglašavan za MVP-a. U sezoni 2003/2004 imao je prosečan indeks korisnosti 29,35, godinu kasnije 30,35, a u sezoni 2005/2006 je stao na 26,21.

Izabrane vesti

Indeksnih 30,35 poena iz sezone sezone 2004/2005 važila su za record takmičenja sve dok prošle sezone Zadrov Luka Božić nije povisio lestvicu na 32,56. Milojević je i dalje rekorder ABA lige po indeksu korisnosti na jednom meču, u dresu Budućnosti protiv Lovćena, 3. Januara 2004. godine, dobacio je do nestvarnih 59!

Zato ni uprava ABA lige nije imala previše dilema. Jednoglasnom odlukom rešili su da trofej za najboljeg nazovu po Dejanu Milojeviću. I niko se tu neće buniti. U stvari, inicijativu da se priznanje za najboljeg na Jadranu nazove po Milojeviću već je po društvenim mrežama zavrteo bivši košarkaš Crvene zvezde Vladimir Štimac. Pitanje je naravno da li je njegov dopis uopšte uticao na čelnike ABA lige, ali to je i najmanje bitno. Važno je samo održati sećanje na velikog Dejana MIlojevića.



tagovi

Dejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara