Lesor i Panter (©MN Press)
Lesor i Panter (©MN Press)

Lesor: Mislio sam da će Panter u Barselonu, ali je od Partizana dobio odličan ugovor, kakav i zaslužuje

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.07.23. | 21:16

Francuski centar se osvrnuo na odluku doskorašnjeg saigrača da odbije Katalonce

Izuzetno je aktivan Partizan Mozzart Bet ovog leta na košarkaškoj pijaci. Igrači dolaze, ali i odlaze, a posle dve godine saradnja je završena sa Matijasom Lesorom. U intervjuu za grčku agenciju SDNA francuski centar osvrnuo se na period proveden u crno-belom dresu. Posebno na saradnju sa Željkom Obradovićem i Kevinom Panterom.

Zajedno su osvojili ABA ligu i stigli nadomak Fajnal fora Evrolige. Imali su 2:0 protiv Reala, ali su Madriđani uspeli da preokrenu i izbore se za put u Kaunas, gde su potom postali evropski prvaci.

Izabrane vesti

Lesor je ubrzo po završetku sezone napustio Partizan i prešao u Panatinaikos. Činilo se da će, čak i pre njega, Kevin Panter pojačati Barselonu, ali je sjajni bek odlučio da ostane u Beogradu. Takav potez iznenadio je mnoge, pa i Lesora.

"Nas dvojica imamo mnogo toga zajedničkog. Da ne ulazim u detalje, ali mnogo toga nas spaja. Često smo se šalili i pričali da ćemo čekati ko će prvi da potpiše, pa onda ovaj drugi da ode isto tamo... Sve se, međutim, odigralo brzo i na lud način. Svi su misili da će preći u Barselonu, uključujući i mene. Ali, situacija se preokrenula i ostao je u Partizanu sa odličnim ugovorom, kakav i zaslužuje. Srećan sam zbog njega, a voleo bih da u budućnosti ponovo igramo zajedno, uživao sam u našoj saradnji. Voleo bih da igram sa bilo kojim saigračem iz Partizana jer smo formirali sjajnu grupu ljudi i jedinstvenu vezu među nama. Kevina smatram porodicom, on je moj brat i to je veće od košarke. Naše prijateljstvo će trajati večno, uveren sam u to", ispričao je Lesor.

Panterov ostanak u Partizan Mozzart Bet jedno je od većih iznenađenja ovog prelaznog roka, ali "broj jedan" za Grke je svakako prelazak Kostasa Slukasa iz Olimpijakosa u Panatinaikos.

"Ne znam jednu osobu na planeti koja nije iznenađena tim transferom. Mislim da je čak i sam sebe iznenadio. Probudili smo se s osećajem kao da nas je neko ošamario... Naravno, jako sam srećan zbog njegovog dolaska. Dobro znam kakav je plej Slukas i koliko svoju ekipu čini boljom. Posebno centre. Svaki visok igrač koji je igrao sa njim je napredovao na ličnom planu", ističe Francuz.

Dodao je Lesor da je veoma srećan što će igrati uz Slukasa, ali i Luku Vildozu, doskorašnjeg rivala u dresu Crvene zvezde.

"Bio sam veoma uzbuđen kada je Slukas potpisao. Već smo imali Vildozu u timu, jednog od najboljih bekova u Evroligi. Njih dvojica će moći da organizuju igru za ostale, da igraju pik end rol i hrane loptama visoke igrače. Drago mi je zbog toga i veoma se radujem što ćemo igrati zajedno".

Neizbežna tema razgovora bio je Željko Obradović.

"On zna da su igrači na prvom mestu ljudi, a tek onda profesionalci. Jasno mu je da ako si tužan zbog nečega u životu ne možeš da igraš dobro. Zato je potrebno pronaći balas, naučiti da upravljaš neuspesima i ponašaš se profesionalno. Kada istrčiš na teren moraš biti srećan, moraš da uživaš u svakom trenutku i da budeš koncentrisan, čiste glave, a ne da razmišljaš o stvarima oko tebe. Za mene je (u Partizan Mozzart Betu) bilo jako važno to što su me puštali da budem ono što jesam - Matijas Lesor, a ne samo igrač ili centar. Želeo sam da budem svoj, kao čovek i osoba, a Obradović mi je pomogao u tome. Dao mi je slobodu i unapredio me, kontrolišući moje pozitivne i negativne stvari da bih stigao do ovde gde sam sada. Zaista je sjajno imati takav odnos sa trenerom kao što je on", istakao je Lesor.


tagovi

KK PartizanMatijas LesorKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara