Ronde Holis Džeferson u dresu Toronta (Foto: AFP)
Ronde Holis Džeferson u dresu Toronta (Foto: AFP)

Letele pesnice u istanbulskom derbiju, bivši NBA igrač udario u glavu košarkaša Galate (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 01:04

Ronde Holis Džeferson ostao bez živaca, srećom, izbegnut veći incident

Puni su naboja istanbulski derbiji, pa čak i kada akteri nisu trenutno najbolji turski klubovi Anadolu Efes i Fenerbahče. Večeras su snage odmerili Galatasaraja i Bešiktaš, a ubedljiv trijumf Galate (90:73) ostao je u senci nekontrolisanog poteza košarkaša Crnih orlova Rondea Holis Džefersona. Bivši igrač Bruklina je pesnicom udario u glavu košarkaša domaće ekipe Goksenina Koksala, te je, naravno, odmah zaradio isključenje.

Držao je Holis Džeferson Bešiktaš u igri gotovo sam. Do isključenja je postigao 24 poena uz samo tri promašaja iz igre (8/11 za dva, 1/1 za tri). Čini se da mu je izgoreo fitilj jer je uprkos velikog napora koji je uložio Bešiktaš bio u konstantnom zaostatku.

Izabrane vesti

Pokušavali su tokom čitavog susreta košarkaši domaće ekipe da ga zaustave prekršajima. Po deveti put su ga faulirali u drugom minutu odlučujuće deonice. Prekipeo je kada je Koksal posle sudijskog zvižduka pokušao da mu otme loptu iz ruke. Okrenuo se, zamahnu i zakačio turskog košarkaša po glavi. Srećom, uspeo je da se koliko toliko suzdrži, te nije svom snagom pokušao da udari Koksala. Košarkaš Galate nije pretrpeo nikakvu povredu, a ostali igrači su ubrzo sprečili veći indicent. Sudija nije imao drugog rešenja, nego da Holis Džefersona pošalje na hlađenje.


Američki košarkaš se posle susreta oglasio na društvenim mrežama.

"Nemam ništa protiv isključenja, ali ništa se ne bi desilo da nije ušao u moj prostor posle zvuka pištaljke. Sudijama poručujem da ako žele da rade svoj posao kako treba, da ga rade do kraja. To je sve", napisao je Holis Džeferson.

Galatasaraj je do trijumfa predvodio Di Bost sa 24 poena, 12 asistencija i sedam skokova, dok je Melo Trimbl dodao 15 poena. Holis Džefersona su sa druge strane ispratili Dedrik Loson sa 18 (21 skok) i Džordan Boun sa 10 poena.



tagovi

Rondae Holis DžefersonKK GalatasarajKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara