Lider dolazi u Braće Jerković, Slobodin i Vošin matine u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | ned. 15.12.19. | 10:33

Čak četiri utakmice ove nedelje u Košarkaškoj ligi Srbije

Nedeljno popodne će nam pokazati kako stoje tri prvoplasirane ekipe u domaćem šampionatu, kao i to da li će do se do samog kraja baš Borac, Sloboda i Dinamik boriti za odlazak u ABA 2 ligu naredne sezone. Naravno, Čačani bi mogli dodatno da olakšaju put prvim pratiocima, ukoliko se kojim slučajem plasiraju u prvi rang na Jadranu na kraju takmičarske godine, ali do tada ništa ne treba prepuštati slučaju.

Stoga će Borac svakako ići na pobedu ove nedelje na Voždovcu protiv OKK Beograda (12.00). U Braće Jerković raspoloženje nije baš na najvišem nivou, pošto se Klonferi nalaze zakucani za samo dno tabele sa samo jednom pobedom iz deset odigranih utakmica, tako da im sada svaki sledeći meč imati ogroman značaj.

Izabrane vesti

Ipak, mladi momci u plavo-belim dresovima se ne predaju i najavljuju da će protiv Čačana na terenu pokazati svoju najbolju partiju do sada. Prvotimac, Nemanja Popović, koji je do sada bio jedan od ponajboljih u ekipi OKK Beograda potvrđuje da će danas biti izuzetno teško.
„Očekujemo jako tešku utakmicu protiv ekipe koja je dosta iskusnija od nas, ali potrudićemo se da u meč uđemo hrabro i borbeno. Nadam se da ćemo uspeti da napravimo iznenađenje u duelu sa liderom šampionata i da ćemo stići do druge prvenstvene pobede“, istakao je Popović.

Nadaće se Beograđani reprizi prošlogodišnjeg duela u Mega Fektoriju, kada su prilično lako savladali Borac uz odlične parije Milenka Veljkovića, Aleksandra Langovića i Novaka Musića. Potonja dvojica i dalje nastupaju za Klonfere, dok je centar iz Kruševca karijeru nastavio u Španiji.

O ekipi Borca ne treba trošiti previše reči, pošto je u pitanju najkvalitetniji sasatav u ligi koji sa klupe predvodi popularni Malina. Čačani su odlično pokriveni na svim pozicijama, a na poslednjih nekoliko utakmica kao najraspoloženiji je uglavnom iskakao Nikola Kočović, pa će biti zanimljivo videti da li će na Voždovcu nastaviti svoju pozitivnu seriju.

Istovremeno u Novom Sadu, Vojvodina će ugostiti drugoplasiranu ekipu užičke Slobode (12.00). Ere fantastično igraju od samog početka sezone, poraze su doživeli samo protiv direktnih konkurenata za vrh, Borca iz Čačka i Zlatibora iz Čajetine, i to na strani, tako da kao veliki favoriti ulaze u susret protiv Lala.

Vladimir Lučić će pred današnji susret imati malu nedoumicu oko nastupa Dimitrija Nikolića, ali su ostali igrači spremni da istrče na teren u „Spensu“.
Pozicija Vojvodine na tabeli ne pokazuje pravu sliku. To je tim koji se u međuvremenu pojačao sa tri-četiri iskusna igrača, koji iz kola u kolo igra sve bolje. Sa Dinamikom su bukvalno sve do poslednje sekunde bili u igri. Nas očekuje teško gostovanje, ali se nadam da ćemo uspeti da zabeležimo jako važnu pobedu, pošto nas nakon toga čeka nešto gušći raspored – utakmica sa Dunavom u polufinalu Kupa, a potom i Metalac kod kuće za sedam dana“, istakao je Lučić.

Voša je prethodne sezone dobila Slobodu kod kuće tek nakon produžetaka, iako su Užičani imali priliku da sa linije sa slobodna bacanja u poslednjoj sekundi regularnog dela slave pobedu. Međutim, Markus Džavon je tada promašio drugo slobodno bacanje, što je bio u uvod u veliko iznenađenje.

Nešto kasnije u „Pendiku“ ćemo gledati okršaj Novog Pazara i Mladosti iz Zemuna, koji su pred početak ovog kola poravnati na tabeli po broju bodova (18.00). Jedina razlika je ta što Mladost u susret ulazi daleko od odmornija od svog rivala, pošto su Pazarci sredinom nedelje igrali derbi susret u ABA 2 ligi protiv Borca iz Čačka, koji je rešen tek nakon uzbudljive završnice.

Zemunci se nalaze u fantastičnoj formi, pošto su slavili na minule tri utakmice i trenutno konkurišu kao jedan od glavnih favorita za odlazak u Superligu. Gotovo da nema sumnje da će im se tamo priključiti i Novi Pazar, a domaći imaju još uvek dovoljno vremena da se umešaju u borbu za ABA 2 ligu.

Na zatvaranju kola u Valjevu nas očekuje prava, mala poslastica, pošto će Dinamik pokušati da nastavi odličnu seriju rezultata protiv sjajne ekipe Metalca (19.30). Domaći su ušli u dobru formu, vezali su dva trijumfa, pa će tako protiv Dorćolaca pokušati da dođu do pobede koja bi ih pogurala u borbu za plasman u Superligu.

Dinamik im to neće tako lako dopustiti, pošto i sam ima svoju računicu. Beogradski klub trenutno se nalazi na trećem mestu na tabeli i vreba plasman u ABA 2 ligu u kojoj je, između ostalog, ovog četvrtka došao do pobede protiv Sutjeske i to tako što je ubacio ravno 100 poena. Košarkaši Mirka Alilovića će tako imati odličan motiv da ponove sjajnu partiju i nastave pozitivan niz.

KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE – 11. KOLO

Petak
Napredak JKP Aleksinac - Tamiš 80:63
/Raičević 26, Bogavac 14 (9sk), Milojević 12 (7sk) - Nikolić 20, Čabrilo 16, Prlja 10 (10sk)/

Subota
Vršac - Zlatibor 69:79
/Ćirković 24, Savović 14 - Popović 22 (12as), Papić 17/

Kolubara - Dunav 100:80
/Simić 34, Pen 20, Čvorović 19 - Mitrović 18, Kovačević 14/

Nedelja
12.00: (10,0) OKK Beograd (27,0) Borac (1,05)
12.00: (5,00) Vojvodina (19,0) Sloboda Užice (1,20)
18.00: (1,35) Novi Pazar (16,0) Mladost (3,50)
19.30: (3,50) Metalac (16,0) Dinamik (1,35)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara