Geri Trenet i Demijan Lilard (©AFP)
Geri Trenet i Demijan Lilard (©AFP)

Lilard i Trent punili koš Hjustona, ali Rakete se radovale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 04:10

Uzbudljiv meč u Teksasu

Kao da se takmiče najbolji šuteri NBA lige u ataktivnim trojkama ove sezone. Više puta videli smo da usred utakmice pogađaju skoro sa centra trerana, sa grba tima koji je domaćin. Učinio je to noćas Demijan Lilard protiv Hjustona u prvom poluvremenu, u kom je ubacio čak 20 poena, ali uzalud.

Izabrane vesti

— ESPN (@espn) January 29, 2021

Roketsi su savladali Portland 104:101 u prilično uzbudljivom meču, tokom kog su gosti imali i 20 poena prednosti (30:10), ali je domaćin u drugom poluvremenu preuzeo vođstvo. Posle pauze stao je Lilard, zapravo preselio se na klupu, a probudio se Geri Trent i svojim trojkama uspeo da vrati Blejzerse sa "minus 13", međutim, ne i da ih odvede do pobede. Portlandov šuter pokazao je ogromno samopouzdanje jer je posle 0/4 za tri u prvom poluvremenu, u nastavku šutirao 7/8, ali nije bio precizan kada se rezultat lomio u finišu.

Neprecizan je bio i Lilard u poslednjem minutu, u koji je Hjuston ušao s poenom prednosti, posle čega je Pi Džej Taker ofanzivnim skokom omogućio Viktoru Oladipu popravni šut i koš za 101:98 na 26 sekundi do kraja. Hladnokrvniji su u tim trenucima bili domaći košarkaši, pa je Hjuston upisao četvrtu uzastopnu pobedu. Od odlaska prve zvezde, Džejmsa Hardena, tim iz Teksasa ima 5-3, pa je ukupno na osam pobeda i devet poraza.

Kao novi lider ekipe nameće se Oladipo, koji je ovaj meč završio sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija. Kristijan Vud je ubacio 22 poena, uz 12 skokova, a Džon Vol 20 poena, uz šest asistencija i pet skokova. Na drugoj strani Lilard je sakupio 30 poena, devet asistencija i četiri skoka, a Geri Trener Džunior 23 poena.

Blejzersima je ovo bio drugi uzastopni poraz i sada su na 9-8.


NBA - REZULTATI

Hjuston - Portland 104:101

/Oladipo 25 - Lilard 30/

Detroit - LA Lejkers u toku

Majami - LA Klipers u toku

Finiks - Golden Stejt u toku



tagovi

Viktor OladipoDemijan LilardHjuston RoketsPortland Trejlblejzers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara