Litvanci otkrili: Partizan zvao njihovog bivšeg selektora posle Trinkijerija

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 16:28

Ali je bio skup

Vlado Šćepanović je trenerski zanat učio od Andree Trinkijerija. Prvo kao pomoćnik u Bambergu, a onda i kao asistent u Partizanu.

Prirodno je onda bilo i da nasledi Italijana kao prvi trener. Otkako je postalo jasno da Trinkijeri odlazi, Šćepanović se visoko kotirao na listi kandidata koji će zameniti harizmatičnog Italijana. Pominjali su se još i Zvezdan Mitrović, Vlade Jovanović, Vlada Androić, ali Šćepanović je imao najveće poverenje uprave crno-belih.

Izabrane vesti

Međutim, još jedno trenersko ime je tada bilo u opticaju da nasledi Trinkijerija. Litvanski mediji danas otkrivaju da je njihov bivši selektor Dainius Adomaitis takođe bio opcija za klupu crno-belih. Adomaitis je na kraju minule sezone posle dve godine napustio klupu Lijetuvos Ritasa. I za njega su se raspitivali Partizan, Monako i Bamberg. Ali je prema navodima litvanskih medija bio skup za crno-bele i Nemce, dok su u Monaku ipak dali prednost povratku Zvezdana Mitrovića.

Adomaitis tako posle 10 godina trenerske karijere prvi put ulazi u sezonu bez zaposlenja. Pre Lijetuvos Ritasa je radio u domaćim klubovima Neptunasu i Juventusu, bio asistent u Ritasu, a vodio je i poljske klubove Anvil i Slupsk u kojem je i započeo trenersku karijeru. Tri godine je bio selektor litvanske reprezentacije sa kojom je učestvovao na Evrobasketu u Turskoj i Mundobasketu u Kini. Prošle sezone je gostovao sa Lijetuvos Ritasom u Beogradu pošto su bili rival Partizanu u Evrokupu. 

Inetersantno je da Adomaitis nije ušao u krug kandidata koji su se ovog leta pominjali kao naslednici Šarunasa Jasikevičijusa na klupi Žalgirisa iako je kao igrač ostavio dubok trag u klubu iz Kaunasa i bio prvak Evrope sa njim. Opcije su bili Darijus Maskolijunas, Kestutis Kemzura i Kazis Maksvičijus, a mimo svih očekivanja je imenovan malo poznati austrijski stručnjak Martin Šiler.


tagovi

Dainius Adomaitis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara