Rokas Giedraitis i Pi Džej Doužer (©MN Press)
Rokas Giedraitis i Pi Džej Doužer (©MN Press)

Litvanci sa Giedraitisom i NBA zvezdama kreću po vizu za Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.05.24. | 15:07

Na spisku Domantas Sabonis, Jonas Valančijunas, Donatas Motijejunas…

Selektori reprezentacija koje su već osigurale nastup na Olimpijskim igrama imaju dovoljno vremena, ono radi za njih. I za igrače koji će se naći na spisku. Ali, oni koji tek treba da izvade vizu i kome se smeše paklene kvalifikacije, polako moraju da otkrivaju karte i suze izbor.

Litvanci nisu sigurni, pitanje je hoće li na najveće i najbitnije takmičenje. No, ukoliko prođu kvalifikacije, igraće u grupi sa Srbijom, Amerikom i Južnim Sudanom. Selektor Kazis Maksvitis napravio je listu od 14 igrača na koje će se osloniti na turniru u Portoriku, a među pozvanima je i Zvezdino krilo Rokas Giedraitis.

Izabrane vesti

Litvanci će sa Rokasom Giedraitisom i NBA zvezdama krenuti po Olimpijsku vizu na ostrvu u Karipskom moru. Pored prvotimca Crvene zvezde na spisku se još nalaze i: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičijus, Arnas Butkevičijus, Dejvidas Sirvidis, Marijus Grigonis, Tomaš Dimša, Edgaras Ulanovas, Domantas Sabonis, Laurinas Birutis, Tadas Sedekerskis, Jonas Valančijunas, Mindaugas Kuzminskas i Donatas Motijejunas.

Kvalifikacioni turnir za Olimijske igre u Oportoriku održaće se od 2. do 7. jula. Litvanci su u grupi sa Meksikom i Obalom Slonovače, dok se u drugoj nalaze domaćin, Italija i Bahrein.

Iz obe grupe će dve najbolje reprezentacije proći u polufinale, a samo pobednik turnira će izvaditi olimpijsku vizu, te se pridružiti Srbiji, Americi i Južnom Sudanu.


tagovi

košarkaška reprezentacija LitvanijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.kvalifikacije za Olimpijske igreKazis MaksvitisRokas GiedraitisDomantas SabonisJonas ValančijunasDonatas Motiejunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara