Ivan Paunić (© Starsport)
Ivan Paunić (© Starsport)

Lokomotiva na +52, rekord sezone Ivana Paunića

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.03.22. | 22:53

Sastav iz Krasnodara pregazio Astanu

Košarkaši Lokomotive Kubanj upisali su pobedu karakterističnu za sudare timova iz gornjeg i donjeg dela tabele VTB lige. Četa Branka Maksimovića je savaldala Astanu rezultatom 109:57, iako ju je danas napustio Amerikanac Stenton Kid.

Bivši igrač Darušafake je iskoristio mogućnost da promeni sredinu zbog suspenzije koju su ruski klubovi dobili na međunarodnoj sceni, pa je dogovorio sa Lokosima sporazumni raskid.

Izabrane vesti

Nije to omelo sastav iz Krasnodara da upiše jednu od najubedljivijih pobeda u sezoni, predvođena Ivanom Paunićem. Iskusni srpski košarkaš je ubacio rekord sezone od 18 poena, a pratio ga je jedan od najboljih igrača Maksimovićeve ekipe Džonatan Motli sa 14. Mladi Vladislav Jemčenko i Zahar Vediščev su dodali po 12. Maksim Marčuk je bio najbolji u poraženom sastavu sa 14 poena.

Lokomotiva je sa 9-6 peta na tabeli, preskočila je Parmu, ali još gleda u leđa Avtodor. Astana je u Krasnodaru pretrpela 13. poraz (tri trijumfa). Na čelu je CSKA sa 15-3, slede Uniks sa 14-4 i Zenit sa učinkom 13-4.

Gubio je tim iz Kazahstana 20 razlike već u uvodnoj deonici. Do poluvremena je prednost domaćina narasla i do 30 poena, u trećoj četvrtini i do 50.

Podsetimo, Lokomotiva je izbačena iz Evrokupa zbog ruske invazije na Ukrajinu. Isti tretman doživeli su i CSKA, Uniks i Zenit u Evroligi.



tagovi

KK Lokomotiva KubanjKK AstanaIvan PaunićDžonatan MotliBranko Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara