Lonzo Bol (©AFP)
Lonzo Bol (©AFP)

Lonzo Bol dve godine bez utakmice? Sve je bliži i trećoj operaciji kolena

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.03.23. | 19:50

Plejmejker Čikaga u sve ozbiljnijim problemima...

Pojava Lavara Bola nikom nije prijala, izuzev njemu koji je na sve moguće načine promovisao svoje sinove i napravio od njih brend, ali im istovremeno nabio na leđa ogroman pritisak sa kojim se svakodnevno nose.

Lonzo Bol se prvi pojavio, dobro počeo karijeru, ali onda su počeli njegovi problemi sa desnim kolenom koje ga je dovelo u nezavidnu poziciju. Kako javlja ESPN, Bol je sve bliži odluci da ode i na treću operaciju kolena kako bi sanirao štetu.

Izabrane vesti

On ove sezone nije odigrao nijednu utakmicu za Čikago jer se još oporavlja od prethodne dve operacije, a ako odluči da ode ponovo pod nož, preti mu još minimum šest meseci oporavka, uz mukotrpnu rehabilitaciju.

To bi praktično značilo da će Bol sledeći put na parket verovatno tek naredne sezone! Plej Bulsa je poslednju utakmicu odigrao pre više od godinu dana, tačnije 15. januara 2022. protiv Golden Stejta u Junajted Centru kada je skupio 15 poena, tri asistencije i dva skoka.

Krajem januara ove godine klub je objavio da će Bol ostati van stroja do kraja sezone jer i dalje oseća bol. To je upravo i razlog zbog čega se intenzivno razmišlja o trećem hirurškom zahvatu. Bol ne prestaje uprkos dve operacije koje je imao, prvu na početku, drugu na kraju prošle godine.

Prvu sezonu u Čikagu Bol je završio sa 13 poena, 5,4 skoka, 5,1 asistencijom i 1,8 ukradenih lopti u 35 utakmica. Tokom karijere zabeležio je 252 NBA nastupa u kojima ima 11,9 poena, 6,2 dodavanja i 5,7 uhvaćenih lopti.


tagovi

Lonzo BolNBA ligaČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara