Lonzo Bol (Foto: AFP)
Lonzo Bol (Foto: AFP)

Lonzo Bol ide na treću operaciju kolena, mogao bi da propusti celu sledeću sezonu!

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.03.23. | 00:48

Košarkaška budućnost plejmejkera Čikaga pod znakom pitanja

Prošlonedeljna najava američkih medija potvrđena je u četvrtak uveče: Lonzo Bol odlučio je da ode na treću operaciju desnog kolena, navode iz Čikaga. I mada u klupskom saopštenju stoji da će ostati van stroja na neodređeno vreme, pouzdani izvori pišu kako bi nova operacija mogla da ga odvoji sa terena za čitavu narednu sezonu!

Bol je aktuelnu sezonu zvanično završio u februaru kada su iz Čikaga objavili da će 25-godišnjak ostati van stroja jer i dalje oseća bol u kolenu. Poslednju utakmicu Lonzo je odigrao 14. januara 2022. godine, pre nego što mu je dijagnostikovan problem sa meniskusom. Šest dana kasnije podvrgnut je prvoj operaciji, u septembru i drugoj, ali problem sa kolenom i dalje ga prati, pa se posle intenzivnog razmišljanja Bol odlučio za treći hirurški zahvat, preciznije transplataciju hrskavice u levom kolenu, za koju se igrač, ali i klub, nadaju da će uspeti da oživi Bolovu karijeru.

Izabrane vesti

"Ovo je bio frustrirajuć proces, ali sam uveren da su sledeći koraci najbolji put kojim mogu da krenem napred", izjavio je Bol u klupskom saopštenju.

Stoga će se pitanja koja su se do sada šaputala nadalje postavljati glasno. Jer, kako piše Atletik, nova operacija Bolovu budućnost dovodi u opasnost. Ako propusti kompletnu sezonu 2023/2024, plejmejker Čikaga biće dve i po sezone bez utakmice.

Ukoliko mu pak operacija spasi karijeru, Bol bi van stroja zbog procesa oporavka mogao da bude do 2024, a sam povratak na teren značio bi veliki uspeh, dodaje pomenuti list. Ali, posle svega što je prošao i onoga što ga tek čeka, pošteno je zapitati se da li će ikada moći da se vrati u formu u kojoj je bio pre povrede.

Prvu sezonu u Čikagu Bol je završio sa 13 poena, 5,4 skoka, 5,1 asistencijom i 1,8 ukradenih lopti u 35 utakmica. Tokom karijere zabeležio je 252 NBA nastupa u kojima ima 11,9 poena, 6,2 dodavanja i 5,7 uhvaćenih lopti. Do isteka ugovora sa Bulsima ostale su mu još dve i po godine, s tim da bi, kako stoje stvari, mogao da zaigra tek u poslednjoj.


tagovi

Lonzo Bol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara