(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Lovernj veran Žalgirisu do leta 2023.

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 13:35

Litvanski gigant produžio ugovor sa francuskim centrom na još dve sezone

Žofri Lovernj koji je u Kaunas stigao prošlog leta brzo je postao jedna od glavnih oslonaca tima Martina Šilera, pa ne iznenađuje potez Žalgirisa da mu već sada ponudi nastavak saradnje do leta 2023. godine.

Izabrane vesti

"Drago nam je što Žo ostaje, jer je on vitalni deo našeg tima i kluba. Njegovi kvaliteti na terenu su očigledni, ali ono što pokazuje i van njega je jednako važno. Kombinacija tih karakteristika je razlog zašto smo želeli da produžimo ugovor. Poistovećuje se sa klubom, sjajan je saigrač i stavlja sve iznad svojih neizmernih košarkaških kvaliteta. Činjenica da je potpisao tako rano takođe je sama po sebi dobar znak, jer pokazuje da veruje našem programu i da voli ono što vidi ovde", rekao je Šiler.

Lovernj je na svakoj od 22 utakmice Evrolige bio starter Žalgirisa. Za 21 minut na terenu prosečno je beležio 11,6 poena, 5,8 skokova i 1,5 asistencija po meču, a sa indeksom korisnosti od 13,0 ispred njega je po ovom parametru samo Marijus Grigonis.

Lovernj (29, 213cm) koji je u mlađim kategorijama pohađao čuveni INSEP, prvi profesionalni ugovor je potpisao sa Šalonom. Posle dve i po sezone obukao je dres Valensije. Nekoliko meseci je proveo na jugu Španije, da bi u leto 2012. stigao u Partizan gde se za dve godine, pod stručnim nadzorom Duška Vujoševića profilisao u jednog od najtalantovanijih centara u Evropi.

U leto 2014. angažovao ga je Himki, ali se već u zimu 2015. preselio u NBA. Nosio je prvo dres Denvera, zatim Oklahome Siti, Čikaga i San Antonija. Od 2018. do 2020. igrao je za Fenerbahče iz koga je i stigao u Žalgiris.



tagovi

ŽalgirisŽofri LovernjEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara