Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Lučić: Period u Partizanu najsrećniji u životu i karijeri

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.11.20. | 20:52

"Kao mlad igrač, kao ruki, igrao sam u rodnom gradu pred neverovatnim navijačima"

Bajern iz Minhena 6. novembra dočekuje Crvenu zvezdu, a to će ujedno biti posebna utakmica za Vladimira Lučića, momka koji se afirmisao u Partizanu.

On je pričao za sajt Evrolige kao neko ko igra veoma dobru košarku, pa je zvanični sajt najelitnijeg evropskog takmičenja posvetio pažnju srpskom reprezentativcu.

Izabrane vesti

Lučić ističe da mu je upravo taj period dok je igrao za crno-bele iz Beograda bio najsrećniji u karijeri.

"Ovo mi je peta sezone u Bajernu i slobodno mogu da kažem da se u Minhenu osećam kao kod kuće. Period koji sam proveo u Partizanu je bio najsrećniji period u mom životu i karijeri. Kao mlad igrač, kao ruki, igrao sam u rodnom gradu pred neverovatnim navijačima Partizana. Bila to čista ljubav, uživanje u košarci, definitivno najlepši period karijere", rekao je srpski košarkaš, a prenosi zvanični sajt Evrolige.

Potom je usledila Valensija, a bilo je i problema sa povredama.

Usledio je nastavak profesionalne karijere, a ja sam bio igrač koji je navikao da pobeđuje i osvaja trofeje sa Partizanom. To su bili moji ciljevi i ambicije u Valensiji. Na moju žalost, imao sam problema sa povredama, ali sam uspeo da se vratim u tim prilično brzo, imao sam ogromnu želju da stignemo do trofeja, na kraju smo i uspeli. Osvojili su Evrokup, a osećaj je bio neverovatan. Iskreno, bio sam malo sumnjičav kada je došlo do prelaska u Bajern jer nisam znao šta da očekujem u klubu koji je fudbalska institucija, ali nije imao takav ugled u svetu košarke. Pokazalo se da sam bio u zabludi. Naravno da sam srećan zbog toga, pa sada sa ponosom kažem da sam pet sezona u Minhenu i da se osećam kao kod kuće".

Bajern je ovog leta preuzeo Andrea Trinkijeri koji je upravo u Bavarsku stigao iz Partizana. Bavarci igraju dobru košarku, a trenutno su u Evroligi na skoru od 4-2 i drže treću poziciju na tabeli Evrolige.

Dosta promena se dogilo tokom leta, pa sve što se dešava gledam kao novi početak. Stigao je novi trener, Andrea Trinkijeri, izuzetno iskusan strateg, kao i nekoliko momaka koji su kadri da podignu Bajern na nivo da bude konkurentan najboljim timovima Evrope. Ostalo je dosta kvalitetnih igrača iz prošle sezone, pa imamo velike ambicije u svim takmičenjima, a sanjamo finalni turnir u Kelnu", zaključio je Lučić.


tagovi

Vladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara