Vladimir Lučić (©Starsport)
Vladimir Lučić (©Starsport)

Lučićevi poeni i Gistova blokada zaustavili moćni Efes!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 22:39

Fantastična partija srpskih košarkaša u dramatičnom duelu

Pobedničkoj seriji Anadolu Efesa došao je kraj. Posle devet u nizu, Vasilije Micić i saigrači zaustavljeni su u Minhenu. A, zaustavili su ih Vladimir Lučić i Džejms Gist. Prvi poenima, drugi blokadom na prodor Šejna Larkina u poslednjim sekundama.

Pobedu 80:79 poenima sa slobodnih bacanja doneo je Lučić, a priliku mu je pružio Micić koji ga je na 10 sekundi pre kraja faulirao pri šutu za tri poena. Prethodno je sjajni bek turskog tima hladnokrvnim prodorom doneo vođstvo gostima. Njegovih 19 poena, ipak, nisu bili dovoljni. Jedan manje ubacio je junak Bajernove pobede.

Izabrane vesti

Trenutno evropski tim u najboljoj formi naišao je u Nemačkoj na izuzetno čvrstu odbranu, što se vidi po svega 33 poena u drugom poluvremenu. Nagoveštaj dramatične završnice bila je serija 10:0 po povratku sa odmora. kada su Bavarci prišli na 43:46. Efes je uspeo da odbije taj napad i vrati se na sedam poena prednosti, ali je Lučić trojkom u poslednjoj sekundi treće četvrtine pokazao saigračima da nema predaje. Bila je to njegova druga trojka, a šutirao ih je pet puta.

-----------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

-----------------------------------------------------------

Micić je držao svoj tim u igri tokom poslednje deonice, međutim, iako hladnokrvan u prodoru pod koš rivala, ispao je tragičar zbog faula na Lučiću. Izgubio je ravnotežu i pao u noge saigraču iz reprezentacije. Kakvu su odbrani igrali Bajernovi igrači najbolje pokazuju pet izgubljenih lopti Larkina, četiri Micića, tri Simona, a ukupno 15 gostujućeg tima. Efesov šut za tri iznosio je svega 34,8 odsto (8/23), dok su domaćini bili i precizniji i umereniji (6/13).

I jedan i drugi tim sada su na 19 pobeda i 11 poraza. Bajern u sledećem kolu igra protiv Valensije u gostima, dok Efes dočekuje Panatinaikos.

Najefikasniji igrča utakmice bio je Micić sa 19 poena, Lučić je ubacio 18, a u pobedničkom timu odličan je bio i Džalen Rejnolds sa 14 poena i devet skokova, mada je njegov ishutren šut i promašaj u poslednjim trenucima meča mogao skupo da košta Bajern. Posle toga je Micić poenitrao preko njega, ali i načinio pomenuti faul...

EVROLIGA – 30. KOLO

Četvrtak:

Zenit - Baskonija 75:79

/Ponitka 15, Beron 12 - Peters 17, Vildoza 15/

Fenerbahče - Žalgiris 84:61

/Veseli 21 - Lekavišijus 12/

Alba – Olimpijakos 80:84

/Siva 14 – Vezenkov 31/

Real Madrid – CSKA 89:96

/Kerol 17 – Klajburn 23/

Petak:

Himki - Valensija 68:77

/Miki 20 - Vilijams 18/

Panatinaikos - Crvena zvezda 82:86

/Sent Ros 21 - Lojd 27/

Bajern - Efes 80:79

/Lučić 19 - Micić 19/

Olimpija - Barselona (u toku)



tagovi

Vasilije MicićVladislav LučićKK Bajern MinhenAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara