(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Luis Skola je neuništiv! Odlazi u petostrukog prvaka Evrope

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.20. | 13:53

Argentinac želi na pete Olimpijske igre narednog leta

Godine prolaze, Luis Skola traje i nema nameru da stane! Makar još narednu sezonu…

Živa legenda argentinske, evropske i svetske košarke je spremna za sledeće poglavlje u bogatoj karijeri. Iako je napunio 40 godina, sprema se za još jedan, verovatno poslednji transfer u karijeri.

Izabrane vesti

Italijanski mediji javljaju da je Skola prihvatio ponudu tamošnjeg prvoligaša Varezea sa kojim pregovara već nekoliko dana.

Skola se prošlog leta vratio u evropsku košarku posle dve godine igranja u Kini i 10 godina igranja u NBA ligi pre toga. Posle fenomenalnih partija na Mundobasketu, argentinski veteran je pokazao da još nije za penziju i kao veliko pojačanje ga je angažovala Olimpija iz Milana sa kojom je tada potpisao jednogodišnji ugovor. Nije izneverio očekivanja. Za manje od 20 minuta u proseku po meču u Evroligi je beležio blizu 10 poena.

Ipak, odlučio je da napusti Milano na kraju minule sezone jer mu je tempo sa mečevima u Evroligi bio previše. Letos se vratio u Evropu kako bi produžio karijeru na godinu dana i kako bi se od košarke oprostio u dresu Argentine na petim uzastopnim Olimpijskim igrama. S obzirom da su Igre u Tokiju pomerene za godinu dana zbog pandemije korona virusa, Skola je opet došao na raksrsnicu. Završiti karijeru posle Milana ili je produžiti na još godinu dana?

Brojni klubovi su ga zvali, ali je u startu odbio sve ponude van Italije jer planira da sa porodicom živi u Milanu. Fortitudo iz Bolonje i Trst su ga zvali ali ih je odbio. A onda se u priču uključio Vareze i počeo da pritiska Argentinca. Petostruki šampion Evrope je izgubio nekadašnji sjaj, ali planira da sa Skolom opet postane bitna tema u italijanskoj košarci. Blizina grada Milanu je bila olakšavajuća okolnost za Vareze jer bi Argentinac ostao da živi u italijanskoj metropol, a trenirao bi i igrao u Varezeu.

Danima su trajali pozibi, pritisci i ubeđivanja, da bi juče usledio ključni sastanak Skole sa trenerom Kajom. Rezultat sastanka prema pisanju italijanskih medija je da je Skola prihvatio ponudu i da će narednu sezonu igrati za vareze kao ubedljivo najveća zvezda tima.

Vareze već 20 i kusur godina nije bio prvak Italije, od tada je ispadao i u drugu ligu, da bi se prethodnih godina stabilizovao kao prosečan prvoligaš koji tu i tamo uhvati neki plasman u plej-of. Grad koji voli košarku će sigurno imati šta da vidi kada Skola zaigra za Vareze. 


tagovi

Olimpija MilanoLuis SkolaVareze

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara