Jam Madar i Fakundo Kampaco (© MN Press)
Jam Madar i Fakundo Kampaco (© MN Press)

Madar pokazao zube Kampacu: Sjajno, bilo je sjajno

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.03.23. | 09:19

Mladi Izraelac nije se uplašio prekaljenog Argentinca koji je u drugom poluvremenu ostao bez poena

Nije bilo lako Jamu Madaru kada je počeo večiti derbi. Preko puta je bio Fakundo Kampaco, nekadašnji šampion Evrope, majstor sa loptom. Argentinac je dominirao u prvih 20 minuta. Izraelac nije bio u stanju da ga zaustavi i zvanična statistika je pokazivala da je Faku imao 21 poen na poluvremenu. Situacija se drastično menja u nastavku. Mladi Jam nije pokazao strah, već zube, bio jedan od ključnih aktera za antologijski preokret Partizan Mozzart Beta.

Iako je ubacio samo sedam poena, pamtiće se da je baš njegov koš doneo preokret.

Izabrane vesti

"Samo sam srećan što sam igrao i što sam pomogao timu", skroman je bio Madar posle utakmice.

Ipak, svestan je i on značaja trojke. Bio je sam finiš treće deonice, a lopta je završila u rukama Madara pre nego što je Lesor uspeo da je ukrade. Svi su očekivali da Izraelac krene u prodor, međutim, iznenadio je sve, podigao se sa linije za tri poena... lopta je ušla kao kap.

"Sjajno, šta da kažem, bilo je sjajno. Drago mi je što sam uspeo da doprinesem momentumu koji nam je kasnije pomogao da pobedimo".

Malo ko je verovao u pobedu crno-belih kada je na semaforu stajalo 28:48.

"Bilo je baš teško. Odlična su ekipa, a mi smo otvorili utakmicu baš loše i morali smo da pričamo u svlačionici na poluvremenu, svi smo rekli šta smo imali i izašli smo u drugom poluvremenu sa mnogo više energije".

Nije hteo da otkrije šta je rečeno u svlačionici.

"To je timski razgovor, ostaće u svlačionici između nas. Bitno je da smo izašli sa energijom, navijači su nam pomogli, dali nam vetar u leđa".

Sam derbi je bio od izuzetne važnosti. Posle poraza Crvene zvezde u Zagrebu, sinoćnji meč bi mogao da odluči ko će u plej-of sa prvog mesta koje donosi prednost domaćeg terena.

"Nismo igrali našu košarku u prvom poluvremenu, ali je nastavak bio odličan i doneo nam je pobedu i prvo mesto koje moramo da zadržimo do kraja. Imamo mnogo teških utakmica, i to na dva fronta. Neće biti lako, ali spremni smo da se borimo."

Prvi sledeći protivnik je najteži mogući. Partizan već u četvrtak igra protiv dvostrukog šampiona Evrope - Anadolu Efesa.

"Znamo kakva su ekipa. Mi sebi nismo mogli da priuštimo da štedimo energiju kako bismo bili odmorniji. Dajemo sve od sebe na svakom meču. Sada moramo da se oporavimo od derbija i da odemo u Istanbul da damo sve od sebe da ispunimo cilj, a to je plasman u plej-of", dodao je Madar.



tagovi

Jam MadarKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara