Jam Madar (Foto: Starsport)
Jam Madar (Foto: Starsport)

Madar u silaznoj putanji, ima ponudu iz FIBA Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 16:45

Hapoel Jerusalim želi bivšeg plejmejkera Partizana

Napustio je Jam Madar minulog leta redove Partizan Mozzart Beta i preselio se u Fenerbahče, igrao solidno pod vođstvom Dimitrisa Itudisa, ali je od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa pao u drugi plan. To bi da iskoristi Hapoel iz Jerusalima.

Kako prenosi izraelski Sport5, u proteklih nekoliko dana Hapoel je intenzivirao interesovanje za bivšeg plejmejkera crno-belih, kako bi ga već ove sezone preselio u svoje redove. Osim što igra na to da je Madar izgubio na minutaži kod novog trenera, nudi mu i priliku da se vrati kući, posebno zbog činjenice da je u Turskoj kompleksna politička situacija za izraelske igrače zbog rata.

Izabrane vesti

Ipak, angažovanje 23-godišnjeg plejmejekra nikako neće biti lak zadatak za ambiciozni Hapoel. Madar je minulog leta potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerom, a morao bi i da odustane od Evrolige, makar na neko vreme, jer tim iz Jerusalima igra Ligu šampiona. Nadaju se u izraelskom klubu da bi mogli da ga ubede da je povratak kući dobar potez, "korak unazad zarad većeg napretka", uz velike ambicije vlasnika Matana Adelsona, koji u doglednoj budućnosti želi Hapoel u Evroligi.

Kada se podvuče crta, nisu u Jerusalimu preveliki optimisti da bi mogli da završe posao, ali se nadaju da bi mogli da ubede mladog plejmejkera, posebno ako je nezadovoljan situacijom u Istanbulu. Jasno je da bi Madar dobio veliku ulogu u ekipi Ilijasa Kancurisa, kao i šansu da osvoji trofej Lige šampiona, s ozbirom da je Hapoel jedan od najvećih favorita u FIBA takmičenju, gde je rok za registraciju igrača 1. april, što znači da bivši košarkaš crno-belih ima još dovoljno vremena da donese odluku.

Madar bi predstavljao veliko pojačanje za Kancurisovu četu, značajan adut u borbi za pehar Lige šampiona. Jasna je i želja prvog čoveka kluba Adelsona, koji ne krije da želi što veći broj kvalitetnih izraelskih igrača u ekipi. Navodno je pokušao i letos da potpiše Madara, koji je ipak izabrao da ostane u Evroligi i prihvatio ponudu Fenera.

Iako se detalji ponude ne navode, Sport5 ističe da Adelson nema problem da uloži veliki novac u ojačavanja tima, posebno kako bi privolio domaće igrače. Kao alterntiva za Madara spominje se bivši košarkaš Baskonije Maks Hejdeger. Američko-izraelski bek nastupa za italijansku Veneciju, Hapoel je već pre nekoliko nedelja uspostavio kontakt, ali su Italijani odbili da puste 26-godišnjeg košarkaša.


tagovi

Jam MadarHapoel JerusalimKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara