Tajler Hiro (©AFP)
Tajler Hiro (©AFP)

Majamiju mnogo nedostaje Hiro, Štrus već osetio težinu pritiska

Vreme čitanja: 4min | pet. 09.06.23. | 18:56

Ništa od povratka ni u četvrtoj utakmici

Brejk u Bol Areni mnoge je iznenadio, do te mere da su počeli da zamišljaju kako Hit ide do kraja i osvaja šampionski prsten. Denverov odgovor bio je surov i šanse da se to zaista dogodi sve su manje. Nije ni ekipa iz Kolorada još ništa uradila, ali je vraćanjem prednosti domaćeg terena došla u poziciju da se ponovo za sve pita.

Upravo je Denverov re-brejk naterao je sve u Majamiju da se okrenu ka Tajleru Hirou i informišu o njegovom zdravstvenom stanju sa nadom da bi on mogao da bude zrak sunca u nimalo jednostavnoj situaciji. Ipak, od njega verovatno neće biti ništa do kraja finalne serije. Prema informacijama iz SAD, sigurno neće igrati u četvrtom meču, što drastično umanjuje šanse da se uopšte pojavi na parketu do kraja.

Izabrane vesti

“On je čekirao sve kvadratiće u procesu oporavka, ali još nije napravio taj naredni korak kako bi dobio zeleno svetlo za povratak na parket. Ipak, radi sve kako bi se to dogodilo što pre. Njegov mentalitet je pravi, trenira odlično. Gledajući gde je bio pre pet sedmica, kada nije mogao da šutira, sada je mnogo bolja situacija jer može da radi sve što želi“, rekao je Erik Spolstra.

Jasno je da deo javnosti blizak Hitu najviše razmišlja o tome da li bi i koliko drugačija slika ekipe bila posle dosadašnje tri utakmice, pogotovo treće koju je Denver uzeo gotovo rutinski i izvukao se sa ivice provalije. Sada je sve u rukama igrača Nagetsa, jer bi potencijalnim novim brejkom (TV Arenasport, 02.30) stigli do 3-1 i pozicije da se za titulu bore pred svojim navijačima u noći između ponedeljka i utorka.

Da li bi Hiro promenio nešto u dosadašnja tri susreta veliko je pitanje, kao i to da li bi Majami uspeo da pronađe ovaj nivo hemije koja je dovela do novog finala, odnosno pobeda nad Milvokijem, Njujorkom i Bostonom, uz brejk u Koloradu. Dankan Robinson je sjajno odigrao dosadašnji plej-of i bukvalno pokrio Tajlerovu ulogu i minute na parketu, Gejb Vinsent i Maks Štrus su dobili veću odgovornost što je značajno pomoglo da se dođe do sadašnje pozicije.

Ipak, posle trećeg susreta postalo je jasnije da Hitu nedostaje šuter njegovog kalibra. Za razliku od pomenutog trilinga, njemu ne treba da dokazuje ništa već samo da radi posao za koji je zadužen. U situaciji kada je Džimi Batler odlično čuvan, prisustvo Tajlera Hiroa definitivno bi učinilo da se Denver dodatno adaptira i “razvuče“, što bi otvorilo više prostora za sve.

Dovoljno je samo pogledati da je Maks Štrus u dosadašnja dva poraza na 1/17. I baš u situaciji kada Štrus ne može da odigra dve kvalitetne utakmice u kontinuitetu, dolazi momenat prisustva Hiroa koji već ima iskustvo igranja velikih utakmica i znao je da bude heroj Majamija.

Ako je na početku finala izgledalo da Spolstra namerno odlaže njegov povratak, sada je jasno da su šanse da on zaista bude u timu prilično male. Ne i nepostojeće. No, niko u timu ne želi da ide glavom kroz zid kada je on u pitanju.

Bem Adebajo i Tajler Hiro bili su otkrovenja plej-ofa u “balonu“ 2020. godine. Adebaja su stigle povrede vrata i ramena zbog čega nije igrao u drugoj i trećoj utakmici finala sa Lejkersima. Sada Hiro nije u mogućnosti da pomogne.

“S obzirom da sam bio u njegovoj poziciji tokom finala 2020, da moram u civilu da sedim i gledam saigrače kako se bore bez tebe, znam kako mu je. Ali, vidim da je Hiro u dobrom raspoloženju, sve je bliži povratku. Njemu je najvažnije da bude potpuno zdrav pre nego što se vrati. I želimo da budemo potpuno spreman. Ako se to desi, imaćemo na raspolaganju istog Tajlera koji nas je vodio tokom sezone, a svi dobro znamo koliko je bio dobar“, rekao je Adebajo.

Svako forsiranje dovelo bi Tajlerovu šutersku ruku u potencijalni rizik od obnavljanja povrede. Kako je dosadašnje finale pokazalo izuzetnu dozu fizikalnosti i intenziteta u kontaktima, svaki nenamerni udarac u njegovu šaku predstavljao bi veliku opasnost. Sve to dalje utiče na psihu igrača, a Majamiju nije potreban neko ko nije spreman da odigra maksimalno i pomogne, pogotovo u ovom momentu kada Denver ima 2:1 u rukama.

“Njegov doprinos tokom sezone je bio ogroman. Vidim ga da se bori, vidim da radi sve kako bi se vratio. Ne znam gde se trenutno nalazi u tom procesu, ali vidim da radi mnogo. Nasmejan je, što je mnogo važno za sve nas. Želimo da bude sa nama, čekamo ga. Ali, nećemo da ga forsiramo, kad bude bio spreman, sačekaćemo ga“, poručio je Batler.

Sat otkucava za Majami, vremena je sve manje... Denver ima veliku šansu večeras...

NBA FINALE – TERMINI

Prva utakmica

Denver - Majami 104:93

/Jokić 27 - Adebajo 26/

Druga utakmica

Denver - Majami 108:111

/Jokić 41 - Vinsent 23/

Treća utakmica

Majami - Denver 94:109

/Batler 28 - Mari 34/

Četvrta utakmica

02.30: (2,30) Majami (12,5) Denver (1,75)

Peta utakmica

Utorak, 13. jun, 02.30: Denver – Majami

Šesta utakmica*

Petak, 16. jun, 02.30: Majami – Denver

Sedma utakmica*

Ponedeljak, 19. jun, 02.00: Denver – Majami

* - U slučaju da bude potrebe.



tagovi

Tajler HiroNBA ligaNBA finaleMajami HitDenver Nagets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara