Antabija Voler (©ABA LIGA – Igokea / Nikola Vuruna)
Antabija Voler (©ABA LIGA – Igokea / Nikola Vuruna)

Majstorica u Laktašima: Igokeina pol pozicija za Top 16 fazu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 13:19

I večeras bez Dragana Bajića

Posle dve dijametralno suprotne partije u plej-in seriji za osminu finala FIBA Lige šampiona Igokea večeras ima pol poziciju za plasman među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju. Nakon što su Igokea i Ostende odneli po jedan trijumf, vreme je za majstoricu u Laktašima od 18.30.

Podsetimo, prvo je tim Dragana Bajića poprilično ubedljivo i na krilima Nikole Tanaskovića, u Laktašima slavio rezultatom 87:72. Onda je u revanšu u Belgiji domaćin bio nemilosrdan, a gost nemoćan, pa je Ostende trijumfovao sa 85:64. Bila je to partija u jednom smeru, jer je bukvalno od početka do kraja domaćin dominirao i na koncu upisao ubedljivu pobedu.

Izabrane vesti

Susret u Belgiji igran je u utorak naveče, tako da ni jedni ni drugi nisu imali vremena za odmor i neku posebnu pripremu. Igokea je u Laktaše stigla rano jutros iza ponoći, pa je jasno da je umor od teškog puta i te kako prisutan, no vremena za kukanje nema. U redovima Igokee moraju zbiti redove i zaboraviti na sve probleme, kako bi došli do željenog cilja. Plasmana u TOP 16 fazu.

"Radi se o dva tima koja se sada već jako dobro poznaju. Energetski moramo da budemo na nivou naših najboljih utakmica ove sezone. Momcima je potrebna velika podrška, a zauzvrat će na parketu ostaviti poslednji atom snage. Ne želimo da se osvrćemo na okolnosti. Želimo da gledamo u realnost i da ostvarimo plasman u TOP 16", istakao je Marko Barać, pomoćni trener Igokee, koji će i u ovom meču sedeti na klupi umesto Dragana Bajića, koji i dalje kuburi sa zdravstvenim problemima.

18.30: (1,70) Igokea (14,5) Ostende (2,30)

Definitivno, Igokea jeste favorit u ovom meču. Razlog je domaći parket, gde uz podršku publike znaju pasti i mnogo jače ekipe od Ostendea. Ipak, roster tima iz Laktaša je i dalje oslabljen zbog korona virusa, pa je pravo pitanje ko će uopšte i moći istrčati na parket.

Kada je reč o Ostendeu, i oni su ekipa koja mnogo bolje igra kod kuće. Međutim, dobra forma ih krasi i u gostima, gde su u poslednjih 14 susreta upisali svega jedan poraz. Pomenuti od Igokee, te jedan od turskog Tofasa, u oktobru prošle godine.

Sa jedne strane, motivisani domaćin sa jako agresivnom i odbrambeno orjentisanom igrom, a sa druge efikasni gost, sigurno su garant košarkaške lepotice u Laktašima.

Pobednik ovog okršaja igraće u osmini finala u grupi sa španskom Unikahom, rumunskim Klužom, te boljim iz meča Apoel Jerusalim – Prometej (Ukrajina).

FIBA LIGA ŠAMPIONA - majstorice

Četvrtak:

18.30: (1,70) Igokea (14,5) Ostende (2,30)

20.30: (1,60) San Pablo (14,5) Darušafaka (2,55)

20.30: (1,35) Tenerife (16,0) Karšijaka (3,50)

Petak:

18.00: (1,80) Riga (14,5) Dižon (2,15)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

IgokeaOstendeFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara