Makabi kažnjen zbog skandiranja navijača Nikoli Mirotiću

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.01.20. | 13:00

Izraelci će morati da iskeširaju 4.000 evra u kasu Evrolige

Makabi je ovog utorka napravio veliki korak ka ustoličenju među prve četiri ekipe pobedom protiv Barselone u Tel Avivu (92:85), ali utakmica nije mogla da se ostane upamćena samo po rezultatu i sportskim potezima.

Naime, tokom susreta mogla su se čuti pogrdna skandiranja upućena košarkašu Barselone, Nikoli Mirotiću, zbog kojih je Evroliga odlučila da presavije tabak i kazni klub iz jedne od zemalja Levanta. Ponos Izraela će tako u kasu Evrolige morati da uplati ravno 4.000 evra.

Izabrane vesti

Ovo nije prvi put ove sezone da Makabi „ispašta“ zbog svojih navijača, koje je pozvao putem saopštenja da se „suzdrže od skandiranja koja mogu da naštete ekipi i klubu“. Evroliga je od ove sezone uvela znatno stroži pravilnik, što na svojoj koži nije osetio samo Makabi, već i brojni drugi klubovi uključujući i Crvenu zvezdu.

Košarkaš Barselone je inače na ovom meču bio najbolji akter, pošto je došao do dabl-dabl učinka. Postigao je 22 poena, a uz to je dodao deset skokova, koji ipak nisu bili dovoljni za vrednu pobedu na gostujućem terenu.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara