Dragan Bender (©Reuters)
Dragan Bender (©Reuters)

Makabijev NBA centarski tandem: Posle Žižića stigao i Bender

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 12:49

Hrvatski košarkaš potpisao tromesečni ugovor

Upecao je Makabi krupnu ribu pre mesec dana kada je stigao Ante Žižić, a generalni menadžer izraelskog tima Nikola Vujčić može da se pohvali još jednim kapitalcem. Dragan Bender potpisao je tromesečni ugovor sa ekipom u kojoj je proveo period od 2014. do 2016. i koja ga je lansirala na NBA draft, gde ga je Finiks uzeo kao četvrtog pika.

Izabrane vesti

Povratak u Tel Aviv i Makabi predstavlja za mene dolazak na mesto koje smatram drugim domom. Želim da pomognem klubu koji volim i da doprinesem iskustvom koje sam sticao prethodne četiri godine. Posle razgovora sa trenerom Janisom odlučio sam da dođem i nadam se boljim vremenima u kojim ćemo ponovo moći da igramo pred krcatim tribinama uz najbolje navijače”, rekao je Bender za zvanični sajt kluba.

Hrvatski dugajlija biće u sastavu Ponosa Izraela najmanje do decembra i ponovo će imati priliku da nastupa u Evroligi koja počinje prvog oktobra, a zabeležio sedam nastupa kao tinejdžer u sezoni 2015/16. Ugovor je potpisan na tri meseca verovatno jer će Bender pokušati da ugrabi novi voz za NBA, jer nova sezona bi trebalo da počne negde za katolički Božić.

Nikola Vujčić tako može da se pohvali da je za nešto više od 30 dana objedinio hrvatski centarski tandem sa NBA iskustvom. Trener Janis Sferopulos na raspolaganju ima ozbiljan roster, a pozicije pod košem karakteriše izuzetan spoj mladosi i iskustva pošto je u sastavu i 34-godišnji Otelo Hanter.

Srećni smo što je Bender ponovo član Makabijeve porodice, u klubu ga svi dobro pamte. Sada dolazi još spremniji jer je proveo nekoliko sezona u NBA ligi i biće spreman da pomogne ekipi. Može da igra na pozicijama četiri ili pet, predstavlja opasnost u reketu, ali i sa distance, a skakački i blokerski je takođem izrazito dominantan, sa visinom i rasponom ruku koji ga krase.“, bile su reči Janisa Sferopulosa.

Bender iza sebe ima 187 NBA utakmica, a kombinovao je dresove Finiks Sansa, Milvoki Baksa i Golden Stejt Voriorsa. Tromesečni ugovor je potpisan kako bi krajem 2020. godine mogao da razmatra potencijalni povratak u najkvalitetniju ligu na planeti.

Šansu za debi u drugom mandatu u Makabiju, 22-godišnjak će imati u četvrtak kada će berlinska Alba gostovati u Tel Avivu.








tagovi

Makabi Tel AvivDragan Bender

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara