Željko Obradović i Kevin Panter (© Star Sport)
Željko Obradović i Kevin Panter (© Star Sport)

Maksivitis: Partizan je talentovaniji u napadu nego u odbrani

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 15:45

"U prvom utakmicama njihova igra još nije bila optimalna, ali su u poslednjem meču u Evroligi dominirali od početka do kraja", rekao je trener Žalgirisa pred put u Beograd

Žalgiris je, kao njegov sutrašnji domaćin, Partizan Mozzart Bet, krenuo u ovosezonsku Evroligu sa dva poraza. Ali, u trećem kolu je "nagazio" bolonjski Virtus (koji je dva dana kasnije pao i pred crno-belima), pa je na kolena bacio Barselonu, ekipu njegovog nekadašnjeg učitelja Šarunasa Jasikevičijusa.

Ali, trener Kazis Maksivitis ne okreće se previše unazad, već gleda unapred, ka sutrašnjem duelu sa crno-belima (20.30), u kome opet neće biti Dividasa Guiedratisa. Krilni igrač koji je po završetku prošle sezone stigao iz Ritasa, zbog letošnje operacije kolena i dalje je na poštedi.

Izabrane vesti

"Dovidas nam se pridružio, ali još ne učestvuje u punom treningu. Igra sa malo kontakta. Nećemo ga još uvoditi u igru, ali ako nastavi ovim ritmom, mogao bi da bude u timu već sledeće nedelje", rekao je Maksvitis litvanskim novinarima pred put u Beograd.

Ne krije da očekuje težak meč.

"Pre svega zbog uslova u kojima ćemo igrati – vruće atmosfere i strastvenih gledalaca. Važno je da ne izgubimo glavu i da nas ne obuzmu emocije. Moramo da ostanemo mirni."

Okrenuo se potom Maksvitis košarkašim temama, odnosno igri crno-belih.

"U prvom utakmicama njihova igra još nije bila optimalna, ali su u poslednjem meču u Evroligi dominirali od početka do kraja. Talentovan su tim, koga s klupe vodi jedna od najboljih trenera u Evropi. Njihovi igrači su napadački orijentisani. Talentovaniji su u napadu nego u odbrani, ali teško je biti podjednako dobar na obe strane terena, jer zbog mnogo talenta u napadu, ponekad odbrana pati".

Partizan Mozzart Bet se značajno oslanja na centarsku osovinu Zek Ledej - Matijas Lesor.

"Obojica su u dobroj formi. Ledej je na 80 odsto šuta za tri poena, a Lesor beleži po pet ofanzivnih skokova na meču. Njihove zamene su možda slabije, ali njih dvojica su jedna od impresivnijih visokih linija u Evroligi."

Partizan se mnogom oslanja na Kevina Pantera.

"Panter može da promeni igru svojom energijom, trojkama. Jeste važan igrač, ali nije jedini. Osim njega imaju i druge momke u spoljnoj liniji. Naneli, Anđušić ili Madar znaju da daju ogroman vetar u leđa Partizanu".

Maksvitis je pomenuo vruć beogradski teren, ali ne se plaši te "topline".

"Doživeli smo nešto slično u Tel Avivu. I ovde ćemo imati bučnu, 'neprijateljsku' atmosferu, ali trudićemo se da uradimo ono što je do nas. Već smo igrali utakmice pred punim tribinama, pa kao što sam rekao ne treba da nas obuzmu emocije, već da igramo našu košarku."

Sutrašnji ispit za Žalgiris biće i ispit za Maksvitisa kod najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića.

"Nismo se ranije sretali na terenu, pa će mi biti velika velika čast i zadovoljstvo da se takmičimo. Pokušaćemo ne samo da se borimo, već i da pobedimo", dodao je litvanski stručnjak.



tagovi

kk ŽalgirisKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara