Marina Maljković (©FIBA)
Marina Maljković (©FIBA)

Marina Maljković: Neprihvatljivo je kako smo igrali u drugoj deonici

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 13:18

"U prvih deset minuta je ova generacija pokazala koliko može, ali nažalost nismo uspeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta", rekla je selektorka Srbije

Nisu košarkašice Srbije uspele da naprave prvi pobednički korak na Svetskom kupu u Sidneju. Kanada je bila bolja - 67:60, pa će evropske šampionke morati da sačekaju sledeću priliku za prvi trijumf.

Kapiten Tina Krajišnik je vukla ekipu koliko je imala snage, ali je nedostajalo još raspoloženih pojedinaca u napadu kako bi rezultat bio pozitivan. Anderson je upisala 18 poena, Krajišnik 17, a treća najefikasnija je bila Raca sa šest poena.

Izabrane vesti

"Iskreno, očekivala sam bolje izdanje. Igrale smo loše, posebno u drugoj četvrtini. Krenule smo dobro, zaustavile smo traniziciju, ali druga i treća deonica nisu bile dobre. Nismo imale snage da se probudimo do kraja utakmice. Definitivno moramo da popravimo mnogo toga, imamo 24 sata do sledeće utakmice. Moramo bolje", rekla je Tina Krajišnik.

Selektorka Marina Maljković je objasnila detaljnije zbog čega je njen tim poražen.

"Neprihvatljivo je to kako smo igrali u drugoj deonici. Mnogo izgubljenih lopti, što je bilo ključno na meču. Bili smo bolji u skoku, ali na kraju to ništa nije značilo. U prvoj četvrtini smo igrali kako treba. Naravno, bilo je grešaka, ali držali smo se plana. Bilo je nekoliko dobrih momenata i u drugom delu. Ova generacija je u tih prvih 10 minuta pokazala koliko može, ali, nažalost, nismo uspeli da igramo u tom ritmu svih 40 minuta".

Prokomentarisala je i podršku sa tribina u Sidneju.

"Moram da se zahvalim ovim ljudima, uopšte nisam očekivala da će biti ovako. Imali smo ono druženje sa njima, gde je sve bilo stvarno divno. Ali, nije mi ni na kraj pameti, iskreno,bilo, da će ovoliko da ih bude. Zaista im hvala na tome. Kao što sam rekla i njima. mi smo svi proveli svoja detinjstav i neke godine života u inostranstvu i znamo šta znači i koje su to emocije. Od srca im hvala. Molim ih da budu uz naš mladi tim. Nadam se da će ta podrška da znači u nekom važnom momentu za nas", zaključila je Maljkovićeva.

U narednom kolu Srbija će igrati sa Japanom u petak ujutru od 4.00 časa. U nedelju je rival Australija, u ponedeljak Mali, a u utorak je na programu obračun sa Francuskom. Četiri reprezentacije će izboriti plasman u četvrtfinale Svetskog kupa.



tagovi

Tina KrajišnikMarina MaljkovićSvetski kup za košarkašice 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara