Marina Maljković (©FIBA Basketball)
Marina Maljković (©FIBA Basketball)

Marina Maljković: Ova generacija naučila lekciju sa Svetskog kupa, svih 11 košarkašica uradilo svoj zadatak

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 17:49

"Samo ako imamo ovaj pristup, posebno sada kad nas je 11, možemo da pokušamo nešto da uradimo i dođemo do pobede", kaže selektor pred duel sa Slovačkom u petak

Pobeda se piše i to protiv najtežeg rivala u grupi. Nažalost, bez prisustva Aleksandre Crvendakić koje nije bilo zbog smrtnog slučaja u porodici, ali naše gracije uspele su da slave protiv nezgodne Turske sa 71:63 i tako naprave veliki korak ka direktnom plasmanu u četvrtfinale. Sledeći duel je sa Slovačkom u petak od 20.45, uz prenos na Sportklubu.

Selektor Marina Maljković kaže da je najvažnije da su njene košarkašice naučile lekciju sa nekih ranijih takmičenja i pregrmele težak start.

Izabrane vesti

"Dosta važna pobeda. Samo me raduje što smo želeli da pokažemo da je lekcija naučena za ovu generaciju, što se tiče prvih utakmica i tih šokova na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu smo izgubili od Kanade, sada je to bila Turska i nismo želeli da se to ponovi. Sa te strane je izuzetno važno što smo dobili ovu utakmicu. Svih 11 igračica je stvarno odradilo ono što se od njih traži. Svaka je imala svoj specifičan zadatak. I kao i uvek kod nas, ako samo jedna ne igra i ne radi stvari kako treba, mi smo loši. To je bilo odlučujuće za pobedu", rekla je Maljkovićeva i najavila susret sa Slovačkom:

"Visoka ekipa sa dosta dobrih šutera, sa promenama odbrane i presing preko celog terena i dosta zone očekujemo… Kada su oni u pitanju, zonske odbrane uvek je bilo, pa i sad. Da su loši izgubili bi 30 ili 40 razlike protiv Mađarske, a to je bila egal utakmica koju je na kraju Mađarska dobila. Nama će svaka biti teška. I samo ako imamo ovaj pristup, posebno sada kad nas je 11, možemo da pokušamo nešto da uradimo i dođemo do pobede".

Nevena Jovanović je potvrdila onu staru priču da je prva utakmica uvek najteža...

"Igrale smo protiv veoma dobrog protivnika. Videli ste da su bile spremne, ali, imale smo više dobrih nego loših momenata i to je presudilo u našu korist. Lakše je sigurno kada se krene pobedom, dobro je i zbog atmosfere. Srećna sam što smo pobedili. Ne bih se složila da su sledeće utakmice lakše, jer sve ekipe su motivisane protiv nas. Imaćemo dva ozbiljna zadatka".

Jovana Nogić je sa 12 poena doprinela trijumfu.

"Uvek je prva utakmica najteža, a sada je bila i protiv najtežeg rivala u ovoj grupi. Bilo je i grešaka, ali mislim da smo te greške nadoknadili energijom, željom i voljom. Na kraju krajeva, mislim da smo ispoštovali ono što su tražili od nas. Ako su želja i volja 120 odsto na terenu, čak i greške kojih će biti ispašće sitne…"

Maša Janković je odigrala vrlo dobru utakmicu sa 10 poena i pet skokova.

"Treba u svaku sledeću utakmicu da uđemo isto fokusirane, koji god da je protivnik, da odradimo sve što selektorka traži od nas i onda će sve biti uredu. Bilo je teško, ali smo uspešno završile utakmicu".



tagovi

Marina MaljkovićNevena JovanovićMaša JankovićJovana NogićEvrobasket 2023ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara