Hauard (© Star sport)
Hauard (© Star sport)

Markus Hauard namestio sočiva, pa razbio Barsu: Bilo je i 30 razlike za Ivanovićevu Baskoniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 22:49

Kodi Miler Mekintajer i Moneke leteli terenom, najslabije izdanje Katalonaca od početka sezone

Efekat angažovanja Duška Ivanovića širi se Baskijom poput koncentričnih krugova. I seže do Katalonije, a Bogami je i Evropa uvidela kako je crnogorski stručnjak preporodio sredinu u kojoj je počeo četvrti mandat. Na povratničkom debiju na klupi Baskonije je savladao Partizan, potom dobio Olimpijakos u Pireju, a zatim zadao snažan udarac u bradu Barseloni. Najbolje izdanje u kompilaciji sa najskromnijim Blaugrane dovelo je do trećeg uzastopnog slavlja doskorašnjeg šefa stručnog štaba Crvene zvezde u Evroligi – 94:71.

Čak krajnji rezultat na pokazuje u potpunosti odnos snaga, jer je domaćin doslovce sve vreme bio bolji i vodio 30 razlike, što je nateralo trenera gostujuće ekipe Rođera Grimaua da pomirljivo slegne ramenima:

Izabrane vesti

„Ne postoji objašnjenje kako smo izgubili utakmicu. Nismo postojali, ni u napadu, ni u odbrani. Na oba kraja terena protivnik nas je nadigrao i nemam šta više da kažem“.

U te tri rečenice sve je rečeno. Baskonija je baš bila raspoložena, posebno Markus Hauard, koji je tokom prvog poluvremena morao da namešta sočiva kako bi bio u stanju nastavi utakmici i deluje da je posle te „intervencije“ progledao. Imao je u tom trenutku devet poena, susret okončao sa 26.

Pratio ga je izvanredni Kodi Miler Mekintajer, pošto je pokazao da i defanzivno može da bude koristan, u situaciji kad je ukrao jednu loptu i omogućio atraktivan završetak akcije Čimu Monekeu, momku koji je nedavno nadvisio Partizan. A i sad je našao način da se zabavlja na parketu.

Ima i razloga, jer je Baskonija bila uverljiva i bez Vanje Marinkovća, međutim, osim pobrojanih imala je Tadsa Sedekerskisa, koji je osim devet poena uhvatio 12 lopti.

Barselona je bila neprepoznatljiva samo nekoliko dana posle pobede nad Crvenom zvedzom. Najmanje loš u lošem timu bio je Nikolas Laprovitila sa 14 poena, dok je srpski internacionalac Nikola Kalinić dodao šest, ubacivši dve trojke.

EVROLIGA - 8. KOLO

Utorak

Monako - Anadolu Efes 82:89

/Lojd 19 - Larkin 25/

Makabi - Olimpijakos 74:79

/Sorkin 16 - Piters 13, Volkap 13/

Valensija - Real Madrid 73:76

/Dejvis 22 - Dek 17/

Virtus Bolonja - Milano 86:79

/Lundberg 19 - Šilds 21/

Crvena zvezda - Fenerbahče 87:56

/Teodosić 18 - Hejs Dejvis 12/

Sreda

Alba – Asvel 68:73

/Timan 16 – Luvavu 19/

Panatinaikos – Žalgiris 73:71

/Mitoglu 19 – Smits 15/

Baskonija – Barselona 94:71

/Hauard 26 – Laprovitola 14/

Bajern – Partizan 94:85

/Edvards 21 – Kaboklo 19/




tagovi

EvroligaBaskonijaKK BarselonaDuško IvanovićKodi Miler MekintajerMarkus Hauard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara