Mega na pragu pojačanja: Peri oblači ružičasti dres

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.12.19. | 20:54

Amerikanac na pragu potpisa

Ekipa Mege mogla bi da dobije značajno pojačanje za nastavak sezone u ABA ligi, pošto bi ružičasti dres trebalo da zaduži Kendrik Peri, pišu Novosti.

Amerikanac nije toliko poznat široj javnosti, ali je imao iskustvo igranja u regionalnom takmičenju kada je nosio dres Karpoša u sezoni 2016/2017. Tada je prosečno beležio 10,5 poena kao i 4,5 asistencije po utakmici.

Izabrane vesti

Radi se o igraču koji je izuzetno nezgodan za čuvanje. Ima nisko težište i veoma je brz. Odlikuju ga brzi i odlučni prodori, a ume i da pogodi za tri poena o čemu govori i procenat šuta sa distance od 32,9 posto koliko je imao prošle godine u Njižnjem Novgorodu. Stilom igre dosta podseća na Partizanovog plejmejkera Korija Voldena.

Iako pokriva i poziciju dva, nije čist šuter, ali može da uđe u seriju. Ipak, primarna mu je pozicija plejmejkera, gde ume izuzetno kvalitetno da razigra saigrače. Ono što mu je slabiji deo u igri je svakako odbrana, na kojoj mora još da poradi.

U dosadašnjoj karijeri Peri je nosio dresove pomenutog Karpoša, Solnoka, Kormenda, Levaloe, Ajove (filijale Minesote u razvojnoj ligi) kao i Njižnjeg Novgoroda.

Upravo je u dresu ruskog kluba uspeo da privuče pažnju javnosti kada je u prvom kolu prošlogodišnje Lige šampiona ostvario rekord karijere od 34 poena u duelu sa Venecijom.

Čeka se ozvaničenje saradnje...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara