Košarkaši Mege za sezonu 2023/24 (©KK Mega / Ivica Veselinov)
Košarkaši Mege za sezonu 2023/24 (©KK Mega / Ivica Veselinov)

Mega predstavila dresove i tim za novu sezonu: Kapiten ima 24 godine, prosek ekipe 19,9

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.23. | 21:27

Ponovo će to biti najmlađa ekipa u ABA ligi

Košarkaški klub Mega predstavio je tim i dresove za sezonu 2023/24 u kojoj će seproslaviti 25 godina postojanja, a u čiju čast će i logo kluba biti u znaku broja 25 u predstojećoj sezoni!

Po tradiciji, Mega u sezonu ulazi sa mladim i talentovanim timom, prosečne starosti igrača od 19,9 godina po čemu će opet biti najmlađi u ABA ligi. Najstariji igrač će biti povratnik u redove Mege Uroš Plavšić sa 24 godine dok je prvi sledeći po starosti Omer Džan Ilijasolu pa će i ove godine trener Mege Marko Barać imati zadatak da mladu ekipu izvede na pravi put.

Izabrane vesti

Kapiten ekipe će biti Uroš Plavšić koji se posle šest godina igranja u SAD vratio u klub za čije je kadetske i juniorske selekcije nastupao. Pored njega, u sastavu su i Nikola Đurišić, Nikola Topić, Andrija Jelavić, Timotej Malovec, Omerdžan Ilijasolu, Oleksandr Kobzistij, Stefan Miljenović, Petar Kovačević, Filip Jović, Nemanja Popović, Luka Paunović, Mihailo Milutinović, kao i Bogoljub Marković i Andrej Mušicki koji će na dvojnu licencu braniti boje Mege i OKK Beograda.

Uz trenera Marka Baraća u stručnom štabu su i njegovi pomoćnici Miloš Mitrović, Branislav Božović i Dejan Pejić, zatim kondicioni trener Pavle Tasić i fizioterapeuti Vanja Radojević i Miloš Savić. Timski doktor je Uroš Stanković, dok je na mestu tim menadžera i ove sezone Novica Veličković.

Košarkaši Mege za sezonu 2023/24 (©KK Mega / Ivica Veselinov) Košarkaši Mege za sezonu 2023/24 (©KK Mega / Ivica Veselinov)

Pored velikog broja mladih i talentovanih igrača, zaštitni znak kluba su i atraktivni dresovi, pa će Megini talenti u predstojećoj sezoni igrati u garnituri kojom će dominirati pink i akva boja.

Mega će do početka takmičarske sezone učestvovati i na ABA Superkupu od 20. do 22. septembra u Podgorici gde će se u četvrtfinalu u ponedeljak 20. septembra od 17 časova sastati sa aktuelnim šampionom ABA lige Partizan Mozzart Betom. Poslednju proveru pred početak ABA lige će imati protiv Tamiša 23. septembra.

Mega će u prvom kolu ABA lige gostovati u Ljubljani ekipi Cedevita Olimpije dok će u drugom kolu u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati Borac Mozzart.


tagovi

KK MegaABA ligaMarko BaraćUroš PlavšićNikola Đurišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara