Čović: Slušam razne predloge i pokušaje lova u mutnom, nema prostora za nastavak sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.04.20. | 11:26

“Sport je sada na nekoj rang-listi važnih pitanja, nažalost, pao u sasvim drugi plan. Na sreću neće se skoro vratiti nešto što je bilo dosad nelogičnost i nerealnost - da vi za nekog sportistu plaćate 200.000.000 evra i da im ugovori budu enormno veliki”

Nastavak sezone u Jadranskoj ligi visi o koncu, a posle nekih poslednjih dešavanja u regionalnim klubovima sada je gotovo izvesno da se takmičenje neće završiti na parketu.

Po pitanju konačnog raspleta u regionalnom takmičenju svako ima svoj stav. Iz Partizana smatraju da je titula njihova na osnovu plasmana na tabeli, što je podržala Igokea. Pojedini klubovi se zalažu za to da se sezona prekine, neki čak i da se poništi, a Budućnost je iznela predlog da se odigra plej-of ili Fajnal for, s tim što još nije poznato koja je četvrta ekipa, jer su u igri i dalje Mornar i Cedevita Olimpija. Iz Crvene zvezde se dosad jedino čuo glas kapitena Branka Lazića koji je bio za to da se takmičenje poništi, a u poslednja dva dana viđena su mišljenja trenera Dragana Šakote i prvog čoveka kluba Nebojše Čovića. Obojica su saglasni praktično u tezi da bi "sezona bila neregularna kada bi se utakmice odigrale".
"Nema nikakvog prostora za nastavak sezone. Slušam razne predloge, raznorazne pokušaje lova u mutnom. Nijedna sezona nije regularna ako je završavate administrativno. Prema tome ili će se završiti ili će se voditi kao da nije postojala. Priča se, vidim, i da se pojedina fudbalska takmičenja igraju samo u pojedinim gradovima, što nije realno. Ponavljam, stav Evrolige je da se sezona odigra sportski. Ako se utakmice ne odigraju, sezona kao da nije bila. To je realniji pristup nego svaki drugi", rekao je Čović gostujući u jutarnjem programu televizije Happy, a prenosi Telegraf.

Izabrane vesti

Evroliga je poslednjih dana iznela nekoliko scenarija za nastavak sezone, a jedan predlog dao je i trener Efesa Ergin Ataman. On je izneo stav da bi takmičenje trebalo da se dovrši u jednoj zemlji, a Srbiju naveo kao jednu od mogućih lokacija...
"To što Ataman kaže da bi utakmice mogle da se odigraju u Srbiji nije realno. Prvo, sve ekipe koje dođu u našu zemlju bi trebalo da budu u karantinu 28 dana, pa morate da uvedete posebne mere. Uostalom kakav je to sport bez publike".

Na kraju Čović smatra i da pandemija COVID-19 može da donese i nešto dobro sportu u perspektivi.
"Sport je sada na nekoj rang-listi važnih pitanja, nažalost, pao u sasvim drugi plan. Na sreću neće se skoro vratiti nešto što je bilo dosad nelogičnost i nerealnost - da vi za nekog sportistu plaćate 200.000.000 evra i da im ugovori budu enormno veliki. Vidim da se sad vodi polemika, da ljudi koji ne rade smatraju da treba da primaju platu sto posto".

Foto: ©Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara