Vasilije Micić u prodoru (©AFP)
Vasilije Micić u prodoru (©AFP)

Micić među prvim kandidatima da napusti Oklahomu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 16:27

Srpski reprezentativac bi mogao da bude iskorišćen za razmenu, ako se otvori prilika

Slobodno možemo reći da početak Vasilija Micića u Oklahomi i NBA ligi nije najbolji. Ne zbog njegovih izdanja, već zbog činjenice da ne dobija priliku da igra. Upisao je osam nastupa, prosečno provodio 12,3 minuta na parketu i postizao 3,4 poena i 2,8 asistencija.

Majk Skoto sa HoopsHype sajta piše da je ruki Kason Volas čak i preskočio bivšeg MVP-a Evrolige u rotaciji, te da je Micić jedan od kandidata da napusti klub u trejdu - pod uslovom da do njega dođe.

Izabrane vesti

Oklahoma je odlično otvorila sezonu, ima učinak 11-6 i čini se da bi mogla da se bori i za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Nosioci igre su se iskristalisali, Šaj Gildžus Aleksander i Čet Holmgren igraju sjajno, a ukoliko uprava reši da pojača jezgro, ima mnogo aduta za trejdove. Od silnog broja pikova u rezervi, preko nekoliko solidnih igrača sa različitim tipovima ugovora. Utisak je da mogu da uđu u svaku priču i da su možda u najboljoj poziciji za razmene.

Tako bi i Micić u nekom trenutku mogao da bude iskorišćen zarad ojačavanja ekipe, mada je utisak da je prvi na "trejd bloku" bivši košarkaš Partizana Davis Bertans, koji je odigrao svega pet mečeva od starta sezone i provodio 9,2 minuta na terenu.

Letonac bi mogao da bude dobra opcija za ambiciozne ekipe kojima je potrebno da pojačaju šuterske mogućnosti, a poznato je od ranije da je za Micića interesovanje pokazao i Čikago. Bulsi će najverovatnije rasformirati ekipu, otvoreni su za odlazak Zeka Lavina, a prema informacijama iz SAD spremni su da saslušaju ponude i za Demara Deroazan i Aleksa Karuza. Dakle, miriše na ribilding u Vetrovitom gradu, a ukoliko bi uzeli Micića, jasno je da bi srpski reprezentativac dobio mnogo više prostora da se dokaže u najjačoj ligi sveta.


tagovi

Vasilije MicićOklahomaOklahoma Siti TanderDavis BertansČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara