Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Micić potvrdio: Sada se okrećem Igrama u Parizu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.04.24. | 12:19

"Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu, međutim naredni period ću posvetiti svom napretku. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme", istakao j plejmejker Šarlota na poslednjoj konferenciji u sezoni

Ne zna se još kako će izgledati tim koji će Svetislav Pešić voditi na ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu, ali se zna da će u njemu biti Vasilije Micić. Srpski košarkaš je na poslednjoj konferenciji za medije za aktuelnu sezonu u kojoj sa Šarlotom nije uspeo da se domogne plej-ofa, potvrdio da će se ovog leta staviti na raspolaganje nacionalnom timu posle jednogodišnje pauze.

Izabrane vesti

"Bio bih srećniji da smo igrali u plej-ofu, ali sada ću imati vremena da se posvetim svom napretku i Olimpijskim igrama krajem jula i početkom avgusta. Koristiće mi da kroz takmičenje ne izađem iz forme, a pre i posle toga ću raditi na svojoj igri", rekao je Micić koji je ruki sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi završio u mnogo pozitivnijem tonu nego što ju je započeo. Dobro mu je došao trejd iz Oklahome gde je bio marginalizovan, u Šarlot gde je dobio priliku da pokaže šta ume i sa dobrim samopouzdanjem dočeka reprezentativnu akciju.

"Kao dve različite sezone u jednoj. Kratko je trajalo, ali dinamično. Osamdeset dve utakmice u šest meseci su potpuno novo isksutvo za mene. Oba tima su se trudila da mi pruže pomoć kao starijem rukiju, kakav je NBA i na čemu treba da radim. Šansa u Šarlotu mi je pomogla da uvidim kako stvari funkcionišu na terenu. To mi je ono najvažnije, da shvatim na kom sam nivou kao igrač. Za ta dva meseca sam naučio mnogo, sa dobrim i ne tako dobrim utakmicama. Sve u svemu, bilo je korisno."

Uveren je momak iz Kraljeva da će nastaviti sa napretkom i u narednoj sezoni, iako će od jeseni imati novog trenera s obzirom da Stiv Kliford preuzima drugu poziciju u organizaciji.

"Promene će se desiti u narednih nekoliko meseci. Nisam neko ko 'živi u oblacima', radiću sve što se od mene traži. Bilo bi lepo da ostanem ovde, jer sam već stvorio vezu sa igračima i ostalima. Ali ostao ili otišao, svakako sam naučio da je potrebno mnogo rada se ostane u ovoj ligi. Svaki igrač je ovde sa razlogom. Dobijam na motivaciji, jer sam u Evropi došao do nivoa u kom teško da možete više. Igram protiv startnih i rezervnih plejmejkera, snažnih i talentovanih momaka. Nadam se da ću posle rada se vratiti ovde kao najbolja verzija sebe", zaključio je Micić.


tagovi

Vasilije Micićkošarkaška reprezentacijaOlimpijske igre 2024

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara