Atletiko prepisuje model gurua Marote i sprema prelazni rok za nula evra

Vreme čitanja: 4min | sub. 28.03.20. | 14:32

Rohiblankosi ozbiljno shvataju situaciju i nameravaju da se striktno pridržavaju finansijskih ograničenja

Shodno očekivanjima i vanrednim okolnostima zbog pandemije virusa korona, Atletiko je iskoristio zakonske odredbe i aktivirao status ERTE, poznatiji kao “Privremeni plan prilagođavanja radne snage“, čime su umanjene plate svima u klubu dok se fudbalski i životni tokovi ne budu vratili u normalu...

Fudbaleri, stručni štab i zaposleni na stadionu Vanda Metropolitano su, srazmerno primanjima, prihvatili određeno umanjenje plate kako bi Atletiko izdržao teška vremena, a kasa ne bi bila preopterećena. Tu nije kraj mera koje će Rohiblankosi preuzeti kako bi klub opstao i izvukao se i ovih, gotovo dramatičnih vremena po fudbal i sport uopšte.

Izabrane vesti

Iz Madrida stižu informacije da će se Atletiko ovog leta planira da ima minimalnu ili gotovo nikakvu aktivnost na transfer pijaci i tako maksimalno uštedi novčana sredstva. Logično, s obzirom da je Atletiko prošlog leta imao jedan od najjačih prelaznih rokova u klupskoj istoriji i potrošio bezmalo 250.000.000 evra, od čega je samo Žoao Feliks plaćen 127.000.000 evropskih novčanica. Dodatak na ovu priču glasi – Atletiko će pokušati da prelazni rok odradi po dobro poznatom modelu nekadašnjeg Juventusovog, a sada Interovog direktora Bepea Marote, koji je patentirao dovođenje kvalitetnih pojačanja bez obeštećenja. A, nije da ih neće biti od jula na tržištu, o čemu ste već imali prilike da čitate na stranicama portala MOZZART Sport prethodnih dana i meseci...

Jedini igrač kome će biti dozvoljen odlazak je Toma Lemar i to nije novost u ovom trenutku. Atletiko nije uspeo da izvuče od Lemara igre dostojne igrača plaćenog 70.000.000 evra, zbog čega će pokušati da ga unovče kod klubova iz Premijer lige, koji su pre celog ovog haosa pokazivali najveće interesovanje za njega. Doduše, šuška se da Dijego Simeone i dalje veruje da Lemar može da ostavi veliki trag u Madridu i da je spreman da mu pruži još jednu šansu. U slučaju da Janik Fereira Karasko opravda poverenje mogao bi da bude otkupljen od Dalijena, što je donekle unapred isplanirano.

Poslovanje na transfer pijaci biće prepušteno sportskom direktoru Andrei Berti. On će biti zadužen da sa svojim saradnicima i skautima pronađe dobra rešenja na tržištu po ceni od nula evra. Najveće izmene, ako ih bude i bilo, pretrpeće Atletikov napad s kojim je Simeone imao mnogo problema. Prva ideja je Edinson Kavani, koji je stadionu Vanda Metropolitano bio jako blizu i zimus, ali se Atletiko i PSŽ nisu dogovorili oko visine obeštećenja. Matadoru ističe ugovor na leto i slobodan je u izboru nove sredine, a već nekoliko puta Kavanijev otac i polubrat, koji vode računa o karijeri, istakli su da bi Edinson dao sve da zaigra kod Simeonea.

Atletiko će 1. jula morati da plati Čelsiju čak 56.000.000 evra za obavezan otkup Alvara Morate, što predstavlja dodatni teret na leđima celog kluba. Ali, Rohiblankosi su navodno već obezbedili novac za taj posao... Jedna od ideja za Atletiko je i – Arkadijuš Milik. Poljak će od leta ući u poslednju godinu ugovora sa Napolijem i još je nejasno da li će ga Đenaro Gatuzo, koji mu inače jako veruje, zadržati u budućnosti zbog problematičnih kolena, pa se tako otvorila mogućnost da on ode, a možda u Napulj stigne i Luka Jović. Atletiko je spreman da ponudi Napoliju opciju trampe uz minimalnu doplatu gde bi suprotnim smerom krenuo Dijego Kosta. Iako bi po karakteru Kosta bio idealan za Napoli, on je takođe problematičnog zdravstvenog stanja, imao je operaciju kuka zbog koje nije mogao da igra, a i pre toga je imao svojih muka...

Druga opcija za Atletiko je da u Napulj pošalje Santijaga Arijasa i nešto novca za Milika. Arijas je bio Napolijeva želja posle odličnih igara na Mundijalu u Rusiji, ali je on izabrao Madrid gde se nije snašao najbolje. Desni bok čvrsto drže Kiran Tripijer i Šime Vrsaljko, pa je tako Arijas postao višak.

Atletiko bi na leto mogao da traži još rezervu Lodiju na levom boku i centralnog vezistu. To je to. Ivan Šaponjić će verovatno na pozajmicu kako bi sticao iskustvo jer se kod Dijega Simeonea nije nametnuo, a Čolov plan je da na leto ima maksimum 23 fudbalera na koje može da računa u svakom momentu.

Atletiko se poslednjih meseci dobro držao uprkos svim problemima sa povredama i manjkom golova, eliminisao je Liverpul u osmini finala Lige šampiona i ima mogućnost da opet izbori plasman u Ligu šampiona.

Zato se očekuju da promene u timu budu samo minimalne i to bez (mnogo) ugrošenog novca.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara