Mijailović (©MN Press)
Mijailović (©MN Press)

Mijailović: Ako se prednost domaćeg terena bude dodeljivala po plasmanu u ABA, Partizan neće igrati KLS

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 09:41

„Prihvatamo i fajnal-for, žreb, sve što je fer-plej“, kaže predsednik crno-belih

Početak domaće košarkaške lige nije još ni blizu, a već su počeli problemi. Sistem takmičenja za ovu sezonu ponovo deli večite rivale.

Pošto će Košarkaška liga Srbije (KLS) ove sezone imati skraćeno izdanje, ideja je da prednost domaćeg terena u polufinalu i finalu imaju klubovi koji su bolje rangirani u ABA ligi. A, ruku protiv toga diže Partizan.

Izabrane vesti

Štaviše, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović poručuje da Partizan neće ni igrati KLS ukoliko takva odluka bude na snazi.

Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja“, priča Mijailović za Žurnal.

I šalje nedvosmislenu poruku svima u domaćoj košarci.

U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb... Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati“.

A, da li će Partizan igrati sledeće godine u Evroligi... Prvu priliku, preko Evrokupa je propustio. Ostala mu je šansa kroz ABA ligu. Ili možda za zelenim stolom, ako suspenzija ruskih klubova ostane na snazi.

Partizan svakako neće odlučivati o tome. Ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan ništa nećemo tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega što se dešava između Rusije i Ukrajine. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je dosta nepravedno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto da uradimo. Od te njihove štete mi ne očekujemo ništa“.

Partizan je sezonu u Evrokupu završio bolnim porazom od Burse u Areni, gde je izgubio maltene dobijenu utakmicu. Iako rane nisu još zarasle, Mijailović vidi i nešto pozitivno u svemu.

O tome sam pre nekoliko dana razgovarao sa Željkom. Mi nećemo odustati od naših mladih igrača. Možda bi iskusniji Amerikanci, sa NBA iskustvom, ovakve utakmice dobili. Ali, siguran sam da će na duže staze talentovani, mladi više dati ekipi. I rezultatski i sa finansijske strane. Imali smo daleko najmlađu ekipu u Evrokupu. Možda smo sa neke strane cenu te mladosti i platili“, podvukao je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.


tagovi

Ostoja MijailovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara