Najnovije vesti

Mijailović: Otišao bih iz Partizana da Obradović nije pristao

Vreme čitanja: 4 minuta

Obradović i Mijailović ©Star Sport

"U trenutku kada je izašao iz kancelarije, nisam bio siguran da li se to zaista desilo. Da li je moguće. Samo sam čekao da zakažemo konferenciju za medije", otkriva prvi čovek Parnog valjka

Kompletno rukovodstvo košarkaškog kluba Partizan za pet dana će ući u petu godinu mandata u Humskoj, čime će se steći uslovi u za raspisivanje nove Izborne skupštine, a predsednik crno-belih Ostoja Mijailović u razgovoru za Sportski žurnal otrkriva da je sve već spremno za to i da bi ona mogla da se dogodi do kraja ove godine.

Takođe, idealan je trenutak da se napravi rekapitulacija od tog 20. oktobra 2017. godine, pa na ovamo.

"Iskreno, ponosan sam što smo opstali kao Partizan. Realno, te 2017. godine klub je postojao samo na ppapiru i svi su sumnjali da išta kvalitetno možemo da uradimo. Samo je dug ka toj famoznoj banci, i ka Dušku Vujoševiću, bio je dva milinona evra. To je za nas ozbiljan novac. Bilo je mnogo nerešenih problema. Ponosan sam što smo opstali kao klub, ali i što smo za ove četiri godine uspeli da se borimo i budemo konkurentni. Što smo osvojili i neke trofeje i što smo - u toj sezoni kada nas je, nažalost korona sve zajedno pokosila - uspeli da dođemo u situaciju da budemo prvi u svim takmičenjima, pa i da, eventualno, dođemo u situacju da osvojimo sve trofeje", rekao je Mijailović za Žurnal.

A na šta ste najviše ponosni?

"Što smo, posle 30 godina, uspeli da vratimo Željka Obradovića u klub i što imamo ekipu od koje dosta njih strahuje. Najiskrenije vam kažem, ekskluzivno, ja nisam imao drugu opciju. Da Obradović nije pristao, verovatno bih otišao iz kluba. Nisam verovao da, iz pozicije u kojoj smo se našli, bilo ko drugi može da pokrene ono što javnost hoće i navijači žele. Samo Obradović".

Ta ideja za povratkom jednog od najboljih trenera Evrope dugo je bila prisutna u mislima prvog čoveka Partizana.

"Uvek sam imao želju da Obradović bude trener kluba u kome sam ja predsednik. Ali to u tom trenutku nije bilo realno. Kako je vreme prolazilo, shvatio sam da on ima posebnu vezu prema Partizanu, da će sigurno doći trenutak kada će se otvoriti ta tema. Način na koji je on komunicirao u Partizanu i te posebne emocije, meni su bile dokaz da postoji neka šansa".

A onda su se kockice sklopile.

"Krenula je ta komunikacija, pre svega kroz šalu. Kada smo Zoran Savić i ja bili u Španiji, na sastanku u Evroligi, tada smo se videli sa Željkom i rekli mu da bismo želeli da to bude on. On se nasmejao i rekao da ne postoji nikakva šansa. Kada se vratio i kada smo počeli da se viđamo, stavio sam sve karte na sto. Ljudi u klubu su bili protiv toga da čekamo odluku, da ne bismo kasnili sa pravljenjem ekipe. Nije bilo vremena da napravimo ekipu koja može da opravda ciljeve. Imali smo tešku sezonu, koju sam, lično, jedva izgurao jer je sve ostalo na meni, bez trenera i sportskog direktora. Nekako, u Partizanu kada je lepo, svi su tu da te savetuju, da budeš deo pobedničke ekipe. A kada je teško, onda nema nigde nikoga. Onda teret nosite sami, i ja sam već dugo teret nosio sam. Iskreno, bio sam se i umorio, ali mi nije padalo na pamet da odustanem".

Mijailović kaže da je bio potpuno direktan sa Obradovićem.

"U jednom trenutku sam mu i najiskrenije rekao da nemam prezervnu opciju i da ću da ga čekam koliko god treba. Ali verovao sam da će on da proistane. Čak je o posle bio period i neke ćutnje, od nekih 20 dana, što mi jedan od težih perioda. Gde sam čekao da se javi... Nekih sedam dana pre nego što smo se dogovorili, razgovarali smo tri sata. Tada sam zaključio da postoji 70 odsto šansi da pristane. Ozbiljan je čovek, zna šta hoće, potrebni su mu uslovi. Svestan je rizika koji prihvata. Ta situacija je više meni odgovarala kao predsedniku, neko njemu kao treneru".

Konačan dogovor je postignut nakon tri ili četiri dana.

"Tada smo pružili ruku jedan drugome. U tom trenutku nismo imali ni ugovor. Kasnije smo ga potpisali. Rekao je da mi veruje, da voli Partizan, da je to njegov motiv. Da zna koliko rizikuje, ali da hoće da ide napred. U trenutku kada je izašao iz kancelarije, nisam bio siguran da li se to zaista desilo. Da li je moguće. Samo sam čekao da zakažemo konferenciju za medije. I kada se to završilo, za mene je to bio trenutak potpisivanja ugovora", poručio je, između ostalog, Mijailović.

KOMPLETAN INTERVJU MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU SPORTSKOG ŽURNALA

Favoriti i notifikacije:

KK Partizan

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva