Milan Tomić zvao Džejmsa Gista!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 20:43

Da li je na pomolu spektakularni transfer na Mali Kalemegdan?

Crvena zvezda je zatvorila poziciju krilnog centra dovođenjem Derika Brauna, te produžavanjem ugovora sa Borišom Simanićem i Mohamedom Fajeom, a potraga za novim centrom mogla bi da se završi dovođenjem – Džejmsa Gista!

Grčki portal SDNA preko dobro obaveštenih izvora javlja da je Milan Tomić je uspostavio direktan kontakt s dojučerašnjim košarkašem Panatinaikosa i ponudio mu da dođe obuče crveno-beli dres! 

Izabrane vesti

Kako se ističe, Tomićeva ponuda nekadašnjeg igraču Partizana je „veoma dobra“. Tomić je po završetku sezone bio na odmoru u Grčkoj, ali je danas bio na sastanku Evrolige u Barseloni, pa je moguće da su se razgovori dogodili prethodnih dana.

Gist je bez kluba otkako se na kraju minule sezone oprostio od Zelenih, a pošto se Crvena zvezda vratila u Evroligu, rastu joj šanse da angažuje vrsnog defanzivca i skakača. To je upravo slamka za koju se i drže odgovorni na Malom Kalemegdanu. Doduše, ne treba zaboraviti da Gist nije klasičan centar i da po potrebi igra na četiri i pet, ali je u poslednje vreme uglavnom u reketu. 

Sada samo ostaje da se vidi da li će Gist prihvatiti ono što je Crvena zvezda stavila na sto i vratiti se u Beograd posle osam godina. Podsetimo, Gist je crno-beli dres nosio u sezoni 2010/11, kada je i debitovao u elitnom klupskom takmičenju i beležio najbolje brojke karijere sa blizu 12 poena, 6,9 skokova i 1,6 asistencija, uz po jednu ukradenu i blokiranu loptu. Narednog leta prešao je u Fenerbahče, a onda igrao još i za Unikahu, pre nego što je stigao u Panatinaikos u decembru 2012. godine i ostao sve do ovog leta. 

Sa Panatinaikosom je osvojio pet grčkih titula, šest trofeja u nacionalnom Kupu, a bio je i učesnik četiri Ol star utakmice u zemlji na Egejskom moru. Sa Partizanom je uzeo triplu krunu 2011. godine (ABA, Superliga, Kup Radivoja Koraća), a bio je i najkorisniji igrač Kupa. Tokom karijere bio je i pobednik takmičenja u zakucavanjima 2012 i član Ol star utakmice u Turskoj iste godine. U protekloj sezoni beležio je 7,8 poena, 3,5 skokova i 1,2 asistencije, uz jednu ukradenu loptu u Evroligi kao igrač Zelenih.

S obzirom na višegodišnje iskustvo u elitnom klupskom takmičenju, bio bi fantastično pojačanje za Crvenu zvezdu u reketu. Ipak, stidljivo se kroz košarkaške kuloare pominje mogućnost da Gist opet zaduži opremu Parnog valjka. Ako je to istina, čeka nas pravi košarkaški duel za veliki potpis. 

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara