(FIBA)
(FIBA)

Milutinov: Loše drugo poluvreme, da naučimo nešto iz ovoga

Vreme čitanja: 4min | pon. 28.08.23. | 16:38

Utisci košarkaša Srbije nakon pobede na Portorikom i plasmana među 16 najboljih

Košarkaši Srbije ostvarili su prvi zacrtani cilj na Mundobasketu. Posle Kine, uzeli su meru i Portoriku i plasirali se među 16 najboljih timova na planeti. Međutim, malu mrlju na ubedljiv trijumf protiv centralnoameričke selekcije bacilo je veliko opuštanje u drugom poluvremenu. Orlovi su dozvolili rivalu da sa minus 30 koliko je zaostajao posle 20 minuta igre, priđe na zaostatak od 10 poena.

Portorikanci srećom to nisu uspeli da kazne, ali činjenica je da takve stvari ne bi smele da se dešavaju kada preko puta budu bile snažnije selekcije.

Izabrane vesti

"Otvorili smo utakmicu kako je trebalo, tokom prvih 20 minuta zaista smo igrali odlično. Nažalost u drugom poluvremenu smo ozbiljno pali, odigrali smo loše i svi smo svesni toga, ali ovog puta nam se nije obilo o glavu. Ovo ne sme da nam se ponavlja u narednim utakmicama. Moguće da je došlo do nekog opuštanja, ipak je bila velika razlika na poluvremenu. Nismo ušli u drugo poluvreme kako je trebalo i kako smo se dogovorili. Najbitnije da smo ostvarili pobedu. Nismo se opekli ovog puta. Dobro je da se nešto nauči iz ovoga", rekao je centar Srbije Nikola Milutinov koji je briljirao u reketu i uz 12 poena zabeležio i 15 skokova.

Problemi koji su se dogodili Srbiji u drugom poluvremenu, dakle, mogu da se posmatraju i iz drugog ugla. Možda i nije tako loše što posle jedog glatkog trijumfa, drugi na kraju nije bio baš toliko lagan.

"Prvo poluvreme sjajno kao i juče, Posle je došlo do pada koji su oni iskoristili jer su dobra ekipa i igraju brzo, šutiraju... Dobro je ovo za nas, što smo naišli na čvrsto... Mislim da su se spustili na 10 razlike, ali snašli smo se iako smo na poluvremenu vodili sa 30. Mislim da smo dobro reagovali, doduše sa malim zakašnjenjem. Ali dobro, grupna faza je. Dobro je da smo imali ovakav meč da nas malo vrati u realnost", smatra Vanja Marinković.

U prvom poluvremenu Pešićevi puleni limitirali su rivala na samo 27 poena, ali u drugom su primili čak 50.

“Odigrali smo sjajno prvo poluvreme, u drugom nije sve bilo kako treba. Dozvolili smo im dosta otvorenih šuteva, pogodili su sigurno preko deset trojki u nastavku i to je nešto što je ostavilo gorak ukus u ustima. Mislim da smo osim te treće četvrtine pokazali zaista dobru partiju. Malo smo se opustili na pauzi, posle sjajnog prvog poluvremena, što je Portoriko iskoristio. To ne treba da se dešava u ovakvim utakmicama, na to treba da odbratimo pažnju, ali ne treba previše da analiziramo i slavimo ovo, već da što pre donesemo zaključke i okrenemo se narednim izazovima", ispričao je Dušan Ristić.

Nešto opširniji bio je Stefan Jović.

“Dva različita poluvremena koja smo odigrali. Trećom četvrtinom i celim drugim poluvremenom ne možemo da budemo zadovoljni i to je to. Niko ovde nije došao sa belom zastavom, svi su napaljeni kad igraju protiv nas, kao što je i Portoriko pokazao. Možda su nas previše respektovali posle one pobede u Beogradu, a pogotovo u prvom poluvremenu ovde gde smo ih pretrčali, nametnuli svoj stil igre. Treća četvrtina i slobodno mogu da kažem celo drugo poluvreme odigrali smo bez energije prvenstveno, što je nedopustivo za nas, koji jesmo nova, ali smo mlada ekipa koja traži agresivnost kroz odbranu što je potpuno izostalo u trećoj i četvrtoj četvrtini i to je nešto što ne bi smelo da se dešava“, rekao je Stefan Jović pa iz jednačine izbacio bilo kakvu spekulaciju o umoru: “Ne bih rekao da je umor, nisu treninzi između utakmica zahtevni niti jaki. Nemamo ni vremena, sve što smo odradili do sada, to je to. Nismo smeli ovo sebi da dozvolimo, jer svako ko bude skautirao nas i gledao drugo poluvreme igraće na isti način.“

Koliko je bitno što se dogodio ovakav pad, a ipak je ostvarena pobeda, zanimalo je novinare.

“Mnogo je bitno, da se malo spustimo i mi. Nismo poleteli, ali smo puni samopouzdanja, što se vidi po nama. Kako otvaramo meč, kako pristupamo svakoj utakmici bez obzira na protivnika. Eto, dobro je da smo imali veliku razliku. Sigurno da se ovo nije dopalo nikome, pogotovo nama koji smo tu sa stručnim štabom. Nema filozofije, ne smemo da dopuštamo ove stvari.“


tagovi

Stefan JovićMundobasketMundobasket 2023Nikola MilutinovVanja MarinkovićDušan Ristićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara