©AFP
©AFP

Milvoki dobio Bulse, ali je Janisova povreda sve zabrinula! Pod upitnikom i za nastup na Ol star meču (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 04:48

Grčki košarkaš se povredio prilikom pada na parket nakon duela sa Kobijem Vajtom

Milvoki je bez većih problema savladao Čikago (112:100), na krilima nezaustavljivog Bruka Lopeza, ali je kompletnu košarkašku javnost zabrinula povreda velike zvezde Baksa i NBA lige Janisa Adetokunba. Grčki as uganuo desni zglob šake prilikom pada ispod koša ispod koša na počeku druge četvrtine nakon duela sa Kobijem Vajtom, pa se više nije vraćao na teren.

Grimasa na njegovom licu nije bila nimalo prijatna, pa ostaje da se vidi kakav će biti i stepen povrede. Jasno je da je pod ozbiljnim upitnikom i njegov nastup na Ol star meču u nedelju. Janis je na terenu proveo samo devet minuta, uz dva postignuta poena.

Izabrane vesti

Bruk Lopez dočekao svojih pet minuta slave i sa rekordom sezone od 33 poena, uz sedam skokova i dve asistencije bio glavna zvezda večerašnje predstave u Junajted centru. Značajan doprinos na putu ka 41. pobedi Baksa u sezoni dao je i Dževon Karter koji je postigao 22 poena i imao po šest skokova i asistencija. Kod Čikaga je najefikasniji bio Nikola Vučević koji je ostvario dabl-dabl učinak uz 22 poena i 16 skokova. Dva poena manje u poraženom sasavu dao je Patrik Vilijams.

Milvoki je praktično od finiša prve četvrtine bio u prednosti, koja je najčešće bila dvocifrena, a sve je definitivno bilo rešeno sredinom poslednjeg perioda kada je zaliha dostigla i maksimalnih 25 poena prednosti (105:80), što je omogućilo gostima da spuste ritam u samoj završnici meča.

Bredli Bil je bio nerešiva enigma za igrače Minesote tokom meča, ali i glavni pokretač velikog preokreta Vašingtona i pobede u poslednja dva minuta meča nad Timbervulvsima - 114:106.

Gosti su slavili sa osam poena prednosti, ali do 74 sekunde pre kraja imali prednost. Tada je Kajl Kuzma pogodio trojku, a pola minuta kasnije i pomenuti Bil, dok je na kraju sa četiri vezana poena tačku na slavlje Vizardsa stavio Delon Rajt.

Bredli Bil je bio najefikasniji 28. pobedi Vašingtona u sezoni sa 35 postignutih pona, uz šest skokova i pet asistencija, do je sa druge strane poen manje ubacio Entoni Edvards. Ipak, najefikasniji igrač domaćeg tima je napravio seriju grešaka i promašaja u završnici meča, pa je poraz Minesote bio neminovan.

NBA, REZULTATI:

Čikago - Milvoki 100:112

/Vučević 22 - Lopez 33/

Minesota - Vašington 106:104

/Edvards 34 - Bil 35/

Finiks - LA Klipers107:116

/Okogi 24, Buker 19, 11as – Džordž 26, Man 26/



tagovi

Janis AdetokunboMilvoki BaksČikago BulsMinesota TimbervulvsVašington Vizards

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara