Nikola Mirotić (©Olimpija Milano/Twitter)
Nikola Mirotić (©Olimpija Milano/Twitter)

Mirotić: Hteo sam u klub koji može na F4; ovo je mesto gde igrači žele da dođu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 22:21

"Olimpija Milano je nešto najbliže NBA klubovima što sam video u karijeri"

Dugo je trajalo nagađanje gde će Nikola Mirotić nastaviti karijeru. Hteli su ga Crvena zvezda, Partizan Mozzart Bet, Olimpijakos, Panatinaikos, potom i Monako, a dobila ga je Olimpija Milano.

Sjajni košarkaš će posle rastanka sa Barselonom karijeru nastaviti u Italiji. Ovog utorka je i zvanično predstavljen, a tom prilikom objasnio je zašto je izabrao dolazak u Olimpiju.

Izabrane vesti

"Hteo sam u klub koji ima potencijal za Fajnal for. Olimpija ima sjajne igrače, iskusne, kao i velikog trenera. Takođe je i Milano fantastičan grad za život moje porodice i dece. Ne volim kada se osećam komforno, volim pritisak, on mora da bude prisutan... Ovde sam tek deset dana, a već sam impresioniran klubom, njegovim načinom funkcionisanja, ljudima koji se trude da igračima omoguće najbolje uslove. Ovo je nešto najbliže NBA klubovima što sam video u karijeri. Ovo je mesto gde igrači žele da dođu", istakao je Mirotić.

Veliki uticaj na Mirotićevu odluku sigurno je imao trener Etore Mesina, sa kojim je sarađivao na početku karijere u Real Madridu.

"Prvi kontakt uspostavili su sportski direktor Hristos Stavropulos i moj agent, a zatim smo obavili predivan razgovor sa trenerom Mesinom. Objasnio mi je kako vidi tim i šta tačno očekuje od mene ako dođem. Svi su me dočekali raširenih ruku".

Posebna tema bio je Etore Mesina.

"On je osoba za koju sam spreman da se borim i kojoj želim da pomognem da pobeđuje. Kad sam kao dete pokušavao da se nametnem u prvom timu Real Madrida, on mi je dao šansu. Rekao mi je da treniram naporno i budem spreman kada dođe dan da zaigram. Dva meseca kasnije taj dan je došao i od tada sve u mojoj karijeri ide uzlaznom putanjom. Nas dvojica smo ostali u kontaktu, viđali smo se kada smo bili u NBA. Mislim da je Mesina jedan od dva-tri najbolja trenera u Evropi. Imao sam osećaj da naša saradnja nije završena i zbog toga mi je posebno drago što ćemo ponovo raditi zajedno i sada kada imam 32 godine", naveo je Mirotić.

Pozicija koju je italijanski strateg namenio Mirotiću je nisko krilo.

"Trener mi je rekao da me vidi na mestu niskog krila. Svidela mi se ta ideja i već sam počeo sa treninzima u teretani. Promenom odbrane možete iznuditi greške protivnika i dobiti prednost, pogotovo ako imate dobre šutere sa distance, a ja znam kako se to radi. U NBA ligi sam igrao 'trojku', povremeno i u Barseloni i imao sam uspeha".


tagovi

Olimpija MilanoNikola MirotićEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara