Detalj sa utakmice Vojvodine i Mege (©Mega Mozzart)
Detalj sa utakmice Vojvodine i Mege (©Mega Mozzart)

Mladost srušila Borac u Zemunu i izborila majstoricu, Mega Mozzart prvi finalista

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 22:29

Puleni Vladimira Jovanovića slavili posle preokreta u Novom Sadu

Slavio je Borac u Čačaku pre nekoliko dana prilično ubedljivo protiv Mladosti (102:86), ali je u Zemunu ostao kratak. Ekipa koju u odsustvu Dragana Jakovljevića predvodi Predrag Savić iznenadila je sastav iz Šumadije kod kuće i izborila majstoricu - 85:82.

Domaćin je već u prvom kvartalu dokazao da se neće predati. Dobio je uvodnu deonicu 23:18, ali je Borac uzvratio i na veliki odmor otišao sa pola koša minusa. Kada je u trećoj deonici preokrenuo, činilo se da je sve gotovo, ali Mladost nije dala poslednju reč. Vratila je prednost i na kraju slavila, te će u Čačku pokušati da napravi još veće iznenađenje.

Izabrane vesti

Ponovo je briljirao Andrija Bojić sa 31 poenom i osam skokova, a fenomenalan meč odigrao je Amerikanac Otis Livingston. Proveo je svih 40 minuta na parketu, postigao 29 poena uz devet skokova i osam završnih dodavanja. Sa indeksom 33 bio je igrač utakmice.

U Borcu nova odlična rola Marka Pecarskog koji je brojao do 30, ali su ga koliko toliko ispratili samo Ivan Marinković sa 14 i Radovan Đoković sa 10 poena (9sk). Lautaro Lopez je bio blizu tripl-dabla sa po osam poena, skokova i završnih dodavanja.

Pobednik majstorice koja će se igrati u Dvorani kraj Morave u finalu će koplja ukrstiti sa Megom Mozzart (prvi meč 22. maja). Izabranici Vladimira Jovanovića bili su ubedljivi u prvom meču protiv Vojvodine (87:60), ali su večeras umalo ostalo praznih šaka. Ipak, preokretom u poslednjim minutima stigli su i do drugog trijumfa (83:79), te će se protiv Borca ili Mladosti boriti za mesto na završnici i duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu Superlige.

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su gubili sa 79:72 na manje od tri minuta do kraja, ali su napravili veliki preokret i serijom 11:0 došli do pobede i plasmana u finale.

Najefikasniji u redovima Mege su bili Samson Ružencev i Boriša Simanić sa po 16 poena. U ekipi Miroslava Nikolića se istakao Nikola Gaćeša sa 19 poena.

KLS PLEJ-OF (prva faza) - POLUFINALE

Ponedeljak

Mladost Zemun - Borac Čačak 85:82 (1:1 u seriji)

/Bojić 31 - Pecarski 30/

Vojvodina - Mega Mozzart 79:83 (0:2 u seriji)

/Gaćeša 19 - Ružencev 16/


tagovi

Samson RužencevLivingstonAndrija BojićMladost ZemunKK VojvodinaMega MozzartBorac ČačakBoriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara